Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίστηκαν στις Βρυξέλλες οι διαβουλεύσεις των εκπροσώπων της Ελλάδας με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Το πρωί συνεδρίασαν τα τεχνικά κλιμάκια για ευρύ φάσμα θεμάτων σχετικών με τη λειτουργία - μεταξύ άλλων - της Δικαιοσύνης και των αγορών, ενώ το απόγευμα θα συνεδριάσουν τα στελέχη του Brussels Group. Πληροφορίες κάνουν λόγο για νέα τηλεδιάσκεψη Τσίπρα-Μέρκελ-Ολάντ το απόγευμα της Κυριακής.

Ελληνικές διπλωματικές πηγές δηλώνουν ικανοποιημένες από την πρόοδο των διαβουλεύσεων, επισημαίνοντας ότι τείνουν προς την επίτευξη συμφωνιών σε κεντρικής σημασίας τομείς τα οποία αφορούν τα επίπεδα του ΦΠΑ, τον δραστικό περιορισμό των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων και τη σταδιακή ενοποίηση ασφαλιστικών ταμείων.

Οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν πάντως και την Κυριακή, ενώ κοινοτικές πηγές εκτιμούσαν ότι κατά πάσα πιθανότητα θα συνεχιστούν και την ερχόμενη εβδομάδα.

Στο ίδιο κλίμα ολοκληρώθηκε έπειτα από οκτώ ώρες η συνεδρίαση υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μαξίμου με την Ομάδα Πολιτικής Διαπραγμάτευσης. 

Στη συνεδρίαση στο Μαξίμου, συμμετείχαν οι Γ. Βαρουφάκης, Γ. Δραγασάκης, Ευκλ. Τσακαλώτος, Γ. Σταθάκης, Σπ. Σαγιάς, Τ. Κορωνάκης και Χρ. Μαντάς. Οι υπουργοί αποχώρησαν χωρίς να κάνουν δηλώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας δεν αποκλείεται να έχει νέα επαφή μέσα στην εβδομάδα με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ.

Κυβερνητικές πηγές σημείωσαν ότι υπάρχει συνολική βελτίωση σε κρίσιμα θέματα, αλλά παραμένουν κενά, τα οποία καταβάλλεται προσπάθεια για να καλυφθούν. Το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι ότι οι δανειστές ζητούν πίσω νομοθετήματα που έχουν περάσει από τη Βουλή, όπως οι προσλήψεις.