Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η διαπραγμάτευση. Το κλίμα και οι εκτιμήσεις για το αποτέλεσμα αλλάζουν από ώρα σε ώρα, ακόμα και από λεπτό σε λεπτό. 

Από την Πέμπτη οπότε συνεδρίασαν οι G7 μέχρι και σήμερα το πρωί, κάθε ώρα μια νέα διαρροή μια νέα πληροφορία αλλάζει το σκηνικό με φόντο τη συμφωνία Ελλάδας εταίρων. 

Την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση από την Πέμπτη επιχειρούσε να καλλιεργήσει ένα θετικό κλίμα με νότες αισιοδοξίας, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε από τη Δρέσδη τορπίλιζε για ακόμη μια φορά τις τριμερείς σχέσεις με την καγκελαρία να τηρεί τις αποστάσεις της. 

Ο γερμανός υπουργός οικονομικών έκανε λόγο για μικρή πρόοδο και ελληνική αισιοδοξία χωρίς αντίκρισμα. Την ίδια ώρα διαρροές ότι η συμφωνία έχει αρχίσει να αποτυπώνεται στο χαρτί διαψεύδονταν από τις Βρυξέλλες. 

Σε τεχνικό επίπεδο οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονταν με πληροφορίες να κάνουν λόγο για νέα αιτήματα που εγείρουν οι δανειστές, την ελληνική πλευρά να παραμένει σε κλίμα ευφορίας, και ευρωπαίους αξιωματούχους να διαψεύδουν ακόμα και συναδέλφους τους. 

Σε ελληνικό έδαφος η πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης συνεδρίαζε χθες περισσότερο από οκτώ ώρες, καταγράφοντας τα σημεία συμφωνίας και τα αγκάθια. Ωστόσο κάποιοι δεν αποκλείουν μια νέα τηλεδιάσκεψη Τσίπρα, με Μέρκελ και Ολάντ, προκειμένου να ξεκλειδώσει σε πολιτικό επίπεδο άλλο ένα βήμα προς τη συμφωνία.