Κριτική άσκησε με τη σειρά του, μετά τους κ.κ. Παπαδημούλη, Σακοράφα, Βούτση, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθης Λεουτσάκος στην επιλογή της Έλενας Παναρίτη για τη θέση του εκπροσώπου της χώρας μας στο ΔΝΤ, στην εκπομπή Ακραίως του ΣΚΑΪ με τον Τάκη Χατζή. Παράλληλαμ αναφερόμενος στους εκβιασμούς της Ε.Ε. είπε χαρακτηριστικά ότι οι πρακτικές που χρησιμοποιεί «κάποιες φορές υπερβαίνουν και την Κόζα Νόστρα».

«Δεν τη γνωρίζω, ξέρω τις θέσεις της, είναι άστοχη επιλογή και θα έπρεπε είτε ο κ. Βαρουφάκης, είτε η κυβέρνηση να αποφύγει να εμπιστευτεί τη θέση αυτή στην κ. Παναρίτη» είπε και πρόσθεσε: «Ελπίζω να επανεξετάσει η κυβέρνηση. Εχει ευθύνη ο κ. Βαρουφάκης. Οι επιλογές πρέπει να έχουν συνέχεια με αυτό που εκπροσωπεί η κυβέρνηση, που εκπροσωπεί το λαό που μάτωσε. Δεν είναι το πιο κατάλληλο πρόσωπο. Εχει την ευθύνη ο κ. Βαρουφάκης. Και για την ίδια είναι άδικο και δεν βοηθάει ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε την ίδια", συνέχισε και όταν ρωτήθηκε τι πρέπει να κάνει η κ. Παναρίτη, απάντησε: "Μπορεί η ίδια να το λύσει! Γι' αυτό είπα ότι είναι άδικο και για την ίδια. Επίσης έχει ευθύνη κι αυτός που την κάνει την επιλογή" τόνισε ρίχνοντας βέλη στον Γιάνη Βαρουφάκη, τον οποίο επίσης χαρακτήρισε "συνεργαζόμενο" του ΣΥΡΙΖΑ.

Χαρακτήρισε ουσιαστικά την Ευρωπαϊκή Ένωση "Κόζα Νόστρα!", και εξήγησε λέγοντας για ανακρίβειες από την πλευρά της Ε.Ε. και για πράγματα που έπρεπε να γίνουν από την πλευρά της Ε.Ε. και δεν έγιναν.

Όσον αφορά στον ΕΝΦΙΑ: "Η ζωή δεν είναι μόνο φόροι, είναι και η εργασία. Ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας άδικος φόρος και πρέπει να καταργηθεί. Πρέπει να αντικατασταθεί με Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας. Ο ΕΝΦΙΑ του 2014 τελείωσε και ο ΕΝΦΙΑ του 2015 πρέπει να αντικατασταθεί".

Σχετικά με την αύξηση του βασικού μισθού στα 751 ευρώ: "Πρέπει να προχωρήσει η αύξηση του μισθού στα 751 ευρώ. Ίσως να είναι λάθος της κυβέρνησης και ίσως να έπρεπε να έχουμε νομοθετήσει πιο γρήγορα. Πρέπει να είναι από τα πρώτα νομοθετήματα που θα προχωρήσουμε".

Ο κ. Λεουτσάκος χαρακτήρισε επικίνδυνες τις απαιτήσεις των δανειστών, ενώ για τη συμφωνία τόνισε ότι "δεν θα τη φέρει ο πρωθυπουργός. Δεν θα έρθει τέτοια συμφωνία".

Για την κομματική πειθαρχία: "Δεν χρειάζεται κομματική πειθαρχία διότι η συμφωνία πρέπει αν είναι στις προγραμματικές δηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ".