Φουντώνει η "μάχη" της διαπραγμάτευσης και όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές δείχνουν να ανοίγουν... το βήμα τους, ώστε να φτάσουν στην συμφωνία.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στο πλαίσιο της πολιτικής διαπραγμάτευσης, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αναμένεται να έχει το βράδυ τηλεδιάσκεψη με τη γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, αλλά και τον γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ.

Πρόκειται για τη δεύτερη τηλεδιάσκεψη που θα έχει ο έλληνας πρωθυπουργός με την κ. Μέρκελ και τον κ. Ολάντ, με τους οποίους είχε τηλεδιάσκεψη διάρκειας μίας ώρας προ τριών ημερών, την Πέμπτη.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται σήμερα στις Βρυξέλλες οι διαβουλεύσεις για τα ζητήματα της ελληνικής οικονομίας, στο πλαίσιο του «Brussels Group». 

Όπως ανέφεραν κύκλοι προσκείμενοι στις διαβουλεύσεις, υπό συζήτηση βρίσκονται όλες οι βασικές παράμετροι που αφορούν ζητήματα όπως η φορολόγηση, το συνταξιοδοτικό σύστημα, η λειτουργία της Δικαιοσύνης, των αγορών, του τραπεζικού συστήματος κ.ά. 

Σε γενικές γραμμές, ανέφεραν οι ίδιοι κύκλοι, ο ρυθμός των διαβουλεύσεων επιταχύνεται και η σταδιακή επίτευξη συμφωνίας στο τεχνικό επίπεδο θεωρείται εφικτή. 

Κατά πάσα πιθανότητα οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν και αύριο, τόσο στο τεχνικό επίπεδο όσο και στο επίπεδο των επικεφαλής του «Brussels Group», ενώ - όπως οι ίδιες πηγές σημείωναν - ανάλογες διαβουλεύσεις γίνονται σε διαφορά επίπεδα, και στο πολιτικό πεδίο.