Η Έλενα Παναρίτη δεν θα αποδεχτεί τελικά τη θέση της εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newpost.

H απόφασή της αυτή, που μοιάζει να είναι ειλημμένη, "έρχεται" μετά το σάλο που έχει ξεσπάσει και τις αντιδράσεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ για την επιλογή του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, στο πρόσωπο της κ. Παναρίτη.

Για το ζήτημα μάλιστα, επικοινώνησαν τηλεφωνικά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον κ. Βαρουφάκη. Τους δύο άνδρες απασχόλησε κυρίως η έκταση που έχει πάρει το θέμα και κυρίως οι αντίθετες φωνές μέσα στο κυβερνών κόμμα.

Τη σκυτάλη από την Σοφία Σακοράφα, τον Δημήτρη Παπαδημούλη και τον Νίκο Βούτση, πήρε σήμερα στην εκπομπή Ακραίως στον ΣΚΑΪ με τον Τάκη Χατζή ο Στάθης Λεουτσάκος, ο οποίος χαρακτήρισε άστοχη την επιλογή της κ. Παναρίτη, επιρρίπτοντας ευθέως τις ευθύνες στον κ. Βαρουφάκη τον οποίο χαρακτήρισε συνεργαζόμενο με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η ίδια η κ. Παναρίτη ωστόσο, διαψεύσει στο twitter τις δηλώσεις της που επικαλέστηκε το usay.gr, ξεκαθαρίζοντας πως "δεν έχω κάνει δηλώσεις. Κάνω δηλώσεις όταν πρέπει".

 

Οι αντιδράσεις, πάντως, για την κ. Παναρίτη αναμένεται να κορυφωθούν, καθώς σύμφωνα με το Mega, από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται κείμενο διαμαρτυρίας με υπογραφές κατά του διορισμού της κ. Παναρίτη στο ΔΝΤ.