current views are: 1

31 Μαΐου 2015
Δημοσίευση15:53

Independent: Η Ελλάδα υποφέρει, η αβεβαιότητα σκοτώνει την αγορά

«Η Ελλάδα υποφέρει καθώς η αβεβαιότητα γύρω από την κρίση χρέους, σκοτώνει τις επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα» είναι ο τίτλος άρθρου της βρετανικής εφημερίδας. 

Δημοσίευση 15:53’
αρθρο-newpost

«Η Ελλάδα υποφέρει καθώς η αβεβαιότητα γύρω από την κρίση χρέους, σκοτώνει τις επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα» είναι ο τίτλος άρθρου της βρετανικής εφημερίδας. 

«Η Ελλάδα υποφέρει καθώς η αβεβαιότητα γύρω από την κρίση χρέους, σκοτώνει τις επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα» είναι ο τίτλος άρθρου του Independent, στο οποίο περιγράφεται η χρηματοδοτική ασφυξία της ελληνικής αγοράς, εξαιτίας της αδυναμίας επίτευξης συμφωνίας με τους δανειστές. 

Το άρθρο, που φιλοξενείται στην ηλεκτρονική έκδοση της βρετανικής εφημερίδας, αναφέρει ότι «συνήθως η έναρξη του καλοκαιριού οδηγεί τους Έλληνες να κατακλύζουν τους δρόμους της Αθήνας για ποτό, φαγητό και ψώνια. Ωστόσο,  αυτή τη χρονιά, τα καταστήματα είναι άδεια. Η ανασφάλεια της κρίσης χρέους στην Ελλάδα μεγαλώνει και όλο και περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο».

 

 

«Με την ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ και την ριζοσπαστική προσέγγισή του στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, οι αμφιβολίες ως προς το αν η Αθήνα μπορεί να φτάσει σε μια συνολική συμφωνία έχουν αυξηθεί. Η κυβέρνηση παραμένει αισιόδοξη για την ικανότητά της να πετύχει μια συμφωνία με τους πιστωτές της έως τις 31 Μαΐου, όμως με κάθε δήλωση βεβαιότητας τις τελευταίες ημέρες, έρχεται και μια προσεκτική απάντηση από την ευρωπαϊκή πλευρά» αναφέρει χαρακτηριστικά για το θρίλερ της πολυαναμενόμενης συμφωνίας που δεν έχει επιτευχθεί ακόμα. 

Παράλληλα, αναφέρεται στη δήλωση του Γιώργου Σταθάκη την Παρασκευή, ο οποίος είπε ότι η Ελλάδα θα εξοφλήσει τα 304 εκατ. ευρώ που οφείλονται στο ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου, «την ώρα που η επικεφαλής του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ υποστήριξε ότι μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ είναι μια πιθανότητα».

Το άρθρο καταλήγει:

Ο κόσμος έχει μείνει να αναρωτιέται αν η χώρα θα μείνει φερέγγυα και μέλος της ΕΕ. Και αυτό το αβέβαιο κλίμα είναι προμήνυμα «θανάτου» για χιλιάδες επιχειρήσεις που είχαν γαντζωθεί από την ελπίδα αλλαγής μετά την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.


σχετικα αρθρα