Στην κοινή παραδοχή ότι πρέπει να υπάρξει γρήγορα συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και θεσμών προχώρησαν Αλέξης Τσίπρας, Άνγκελα Μέρκελ και Φρανσουά Ολάντ στη δεύτερη  τηλεδιάσκεψη που είχαν το απόγευμα της Κυριακής. Η συνομιλία των τριών ηγετών διήρκησε 35 λεπτά. 

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και συμφωνήθηκε ότι είναι πλέον ώριμες οι συνθήκες, ώστε να προχωρήσει η διαπραγμάτευση και να επέλθει συμφωνία.

Στόχος του έλληνα Πρωθυπουργού είναι να περάσει η  συμφωνία σε πολιτικό επίπεδο, ενώ με άρθρο του στη γαλλική Le Monde κάλεσε τους Eυρωπαίους ηγέτες να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στις αντικρουόμενες στρατηγικές των θεσμών που μπλοκάρουν τη συμφωνία. 

Εν τω μεταξύ, στη χθεσινή συνεδρίαση της Ομάδας Πολιτικής Διαπραγμάτευσης υπήρξε προετοιμασία ενός προσχεδίου συμφωνίας. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι Ελλάδα και πιστωτές πλησιάζουν σε συμφωνία και ότι υπάρχει σύγκλιση απόψεων στο θέμα του ΦΠΑ

Σύμφωνα με γερμανικά μέσα ενημέρωσης στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης των τριών ηγετών βρέθηκαν το ασφαλιστικό, εργασιακά και ιδιωτικοποιήσεις.