Μια μέρα μετά την τριμερή τηλεδιάσκεψη Τσίπρα-Μέρκελ-Ολάντ, μια άλλη τριμερής θα διεξαχθεί στο Βερολίνο.
 
Η γερμανίδα καγκελάριος θα υποδεχθεί τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τον πρόεδρο της ευρωπαικής επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, για θέματα «εμβάθυνσης της Ευρωζώνης» με το βρετανικό ζήτημα να φιγουράρει ψηλά στην ατζέντα.
 
Και αν και στην επίσημη ατζέντα δεν προβλέπεται το ελληνικό ζήτημα, το μόνο βέβαιο είναι πως οι τρεις, στο περιθώριο της συνάντησης, θα συμπεριλάβουν την Ελλάδα στο μενού των συζητήσεών τους.

Η τηλεδιάσκεψη μεταξύ Αλέξη Τσίπρα, Άνγκελα Μέρκελ και Φρανσουά Ολάντ διεξήχθη σε καλό κλίμα, με το ασφαλιστικό, τα εργασιακά και τις ιδιωτικοποιήσεις να βρίσκονται στο επίκεντρο. Η συνομιλία των τριών ηγετών διήρκησε 35 λεπτά.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και συμφωνήθηκε ότι είναι πλέον ώριμες οι συνθήκες, ώστε να προχωρήσει η διαπραγμάτευση και να επέλθει συμφωνία.

Το κλίμα στο Βερολίνο, όπου πλέον και εκεί το πολιτικό μέρος της διαπραγμάτευσης έχει αναλάβει η Καγκελαρία, είναι θετικό, ενώ ακόμα και ο γερμανικός τύπος δίνει τόνο αισιοδοξίας για την έκβαση της διαπραγμάτευσης.