Έτινγκερ: Συμφωνία ίσως ακόμη και ως το τέλος της εβδομάδας

Έτινγκερ: Συμφωνία ίσως ακόμη και ως το τέλος της εβδομάδας

Αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών εμφανίστηκε ο επίτροπος της Γερμανίας, Γκίντερ Έτινγκερ αφού σε συνέντευξή του, που δημοσιεύεται σήμερα, δήλωσε ότι μπορεί να είναι εφικτή εντός της εβδομάδας.

«Θα χρειαστούμε να υπάρξει πρόοδος στο επίπεδο των ομάδων εργασίας, ώστε να μπορέσουμε να συμφωνήσουμε σε ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεως, ίσως ακόμη και ως το τέλος της εβδομάδας», κάτι το οποίο θα καθιστούσε δυνατή την εκταμίευση «της τελευταίας δόσης της βοήθειας από το τρέχον πρόγραμμα», είπε ο κ. Έτινγκερ στη συνέντευξή του στην εφημερίδα Die Welt.

Ωστόσο ο επίτροπος υποβάθμισε τις προσδοκίες περί επίτευξης σημαντικής προόδου στη συνάντηση την οποία θα έχουν σήμερα η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στο Βερολίνο.

«Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα είναι πολύ μεγάλες για να επιλυθούν "παρεμπιπτόντως"», είπε ο Έτινγκερ, επίτροπος Ψηφιακής οικονομίας και κοινωνίας.

Σύμφωνα με τον Έτινγκερ, οι διαπραγματεύσεις έχουν προχωρήσει σε ό,τι αφορά μεταρρυθμίσεις όπως οι αλλαγές στον ΦΠΑ, όμως οι διαφορές των δύο πλευρών όσον αφορά την αγορά εργασίας και το συνταξιοδοτικό σύστημα εξακολουθούν να είναι μεγάλες.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο