Συνεχίζονται οι ανταλλαγές απόψεων στο πλαίσιο του Brussels Group, μεταξύ των ελληνικών αρχών και των Θεσμών, προκειμένου να συμφωνηθεί ένας αξιόπιστος κατάλογος μεταρρυθμίσεων, ανέφερε η αναπληρωτής εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα, ρίχνοντας «σπόντα» για τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στη γαλλική εφημερίδα Le Monde.

Κατά την τακτική ενημέρωση προς τον Τύπο, η κυρία Αντρέεβα επανέλαβε ότι δεν υπάρχει προθεσμία για την επίτευξη συμφωνίας και ότι η μόνη προθεσμία είναι το τέλος του Ιουνίου.

Η εκπρόσωπος της Κομισιόν, μάλιστα σχολίασε δηκτικά ότι «αυτό που μετράει περισσότερο από τα άρθρα στις εφημερίδες είναι οι συγκεκριμένες προτάσεις για μεταρρυθμίσεις», ερωτηθείσα για τις δηλώσεις του έλληνα πρωθυπουργού.

Συνεχίζοντας, η εκπρόσωπος τόνισε ότι υπάρχει μεγάλη συναίνεση μεταξύ των ελληνικών αρχών και των Θεσμών για το τι πρέπει να γίνει και πού πρέπει να οδηγηθούν οι συνομιλίες, στο πλαίσιο του Brussels Group. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, οι Θεσμοί εργάζονται «χέρι-χέρι» με το Brussels Group και έχουν πολύ καλή συνεργασία με τις ελληνικές αρχές.
 
Τέλος, ανέφερε ότι οι συνομιλίες στο Brussels Group, σε τεχνικό επίπεδο, ήταν εντατικές καθ' όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ενώ όλα τα μέλη του ήταν σε συνεχή επαφή, σημειώνοντας ότι αναμένεται να συνεχιστούν.