Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς 

Νέα πολιτική πλατφόρμα προκειμένου να την παρουσιάσει την επόμενη μέρα μιας ενδεχόμενης συμφωνίας, σχεδιάζει ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, με στόχο να δώσει καινούρια ώθηση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να ισχυροποιήσει το ρόλο της, μέσα στο νέο πολιτικό περιβάλλον που θα διαμορφωθεί.

Σύμφωνα με τα στελέχη της Συγγρού, για να ισορροπήσει σήμερα το πολιτικό σύστημα, θα πρέπει η ΝΔ να είναι ισχυρή ως πόλος της κεντροδεξιάς, απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ που επιχειρεί να καλύψει το χώρο της κεντροαριστεράς. Για το λόγο αυτό, σημειώνουν τα γαλάζια στελέχη, η ΝΔ οφείλει να έχει δυνατή φωνή που θα ακούγεται ξανά στην κοινωνία.

Με βάση τις πληροφορίες αυτές, η νέα πολιτική ρητορική της ΝΔ, θα στηρίζεται σε τρεις βασικούς πυλώνες. Ο πρώτος είναι η Ανάπτυξη, δεδομένου ότι ήδη ο κ. Σαμαράς έχει ξεκαθαρίσει ότι η αναπτυξιακή πορεία της χώρας είναι μονόδρομος και με βάση αυτό το πλαίσιο θα κριθεί και η στάση του κόμματος απέναντι σε μια πιθανή συμφωνία, η οποία θα πρέπει να διασώζει την ανάκαμψη που είχε πετύχει η προηγούμενη κυβέρνηση και να οδηγεί στη συνέχεια σε ανάπτυξη.

Ο δεύτερος πυλώνας της πολιτικής πλατφόρμας που προτίθεται να παρουσιάσει ο πρόεδρος της ΝΔ, είναι η μείωση των φόρων και ο τρίτος, το μικρότερο κράτος. «Η ΝΔ έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει υφεσιακά μέτρα» υπενθυμίζει κορυφαίο στέλεχος του γαλάζιου επικοινωνιακού επιτελείου στο newpost, δήλωση που αποτυπώνει και το κλίμα που υπάρχει στα ηγετικά κλιμάκια της Συγγρού για καταψήφιση της συμφωνίας.

«Δεν μπορούμε να στηρίξουμε μια φοροκαταιγίδα για να φτιάξει μεγαλύτερο κράτος ο ΣΥΡΙΖΑ και να ικανοποιήσει την εκλογική του πελατεία και τις ιδεοληψίες του», έλεγε το ίδιο στέλεχος της Συγγρού στο newpost.gr, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση Σαμαρά, είχε δρομολογήσει ήδη την μείωση στις φορολογικές κλίμακες φυσικών και νομικών προσώπων και είχε «μαζέψει» το κράτος.

Μια πιθανή επίτευξη συμφωνίας, ωστόσο, δεν θα σηματοδοτήσει μόνο το ξεκίνημα της προσπάθειας της ηγετικής ομάδας της Συγγρού για μια νέα αρχή, αλλά θα αποτελέσει το σημείο μηδέν για την εκκίνηση των εσωκομματικών διαδικασιών, από τα κορυφαία στελέχη που έχουν κρατήσει αποστάσεις από την ηγετική ομάδα Σαμαρά, όπως η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Νίκος Δένδιας, ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης κ.α. και τα οποία επιθυμούν αλλαγή ηγεσίας στην παράταξη.