Γράφει ο Ιωάννης Μαρτέλλος

Για τις επόμενες κινήσεις τους με στόχο να δημιουργήσουν ρήγμα στην ηγετική ομάδα ετοιμάζονται οι δελφίνοι και φιλοδοξούν να έχουν τη στήριξη πολλών βουλευτών, αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις και στοιχεία ότι θα αμφισβητηθεί ευθέως ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

«Μετά τη συμφωνία, ήρθε η ώρα μας….Δεν πάει άλλο» επιμένουν από το στρατόπεδο των δελφίνων και οργανώνονται για μάχη σε σύντομο χρονικό διάστημα με το επιχείρημα ότι εάν η ΝΔ παραμείνει ως έχει θα την ξεπεράσει όχι μόνο η κοινωνία, αλλά και η ιστορία με ολέθρια αποτελέσματα για την παράταξη.

Στο παρασκήνιο καταγράφεται κινητικότητα σε όλα τα επίπεδα με φόντο την αλλαγή σελίδας, αν και όλοι έχουν το βλέμμα τους στην Παναγή Κυριακού και στο τι λέει ο Κώστας Καραμανλής. Μόνο που ο πρώην Πρωθυπουργός δεν έχει καμία διάθεση εμπλοκής και ανάμιξης με το εσωκομματικό παιχνίδι ή αλλιώς τον κλεφτοπόλεμο που είναι σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost ο Αντ. Σαμαράς δεν αποκλείεται να κάνει έναν πολιτικό ελιγμό στους δελφίνους, ανακοινώνοντας ο ίδιος τη διεξαγωγή συνεδρίου για τον Οκτώβριο του 2015. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι ο ίδιος θα κερδίσει χρόνο για να οργανωθεί καλύτερα, ενώ από το φθινόπωρο εκτιμούν ότι θα αρχίσει η ραγδαία πτώση της κυβέρνησης.

«Δεν έχουν δυνάμεις…» επιμένουν για τους δελφίνους οι «προεδρικοί» και γύρω από τον Αντ. Σαμαρά συσπειρώνεται στην παρούσα χρονική περίοδο, για τους δικούς της λόγους, μια ομάδα βουλευτών, με ετερόκλητα χαρακτηριστικά.

Η ομάδα αυτή δεν δέχεται την κριτική της «εσωκομματικής αντιπολίτευσης» και έχοντας ο καθένας τη δική του στρατηγική θα στηρίξουν τον Αντ. Σαμαρά. Σε αυτή την ομάδα ανήκουν π.χ. οι Μάκης Βορίδης και Αδωνις Γεωργιάδης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Κυριάκος Μητσοτάκης,Γιάννης Πλακιωτάκης, Γιάννης Βρούτσης, Μάκης Γιακουμάτος, Αννα Ασημακοπούλου, Ανδρέας Παπαμιμίκος, κ.α.

Από την άλλη πλευρά οι δελφίνοι επιμένουν ότι «όλα θα γίνουν στο χρόνο τους» και έχουν πυκνώσει τις επαφές και επικοινωνίες τους. Π.χ. η Ντόρα Μπακογιάννη με τον Νίκο Δένδια έχουν συναντηθεί αρκετές φορές, ενώ ο Ευριπίδης Στυλιανίδης κινείται μεθοδικά στη βάση. Αυτή τη στιγμή, ο αριθμός των βουλευτών που τάσσονται υπέρ της διεξαγωγής συνεδρίου ξεπερνά τους 20, αλλά δεν υπάρχει ακόμα η απόφαση να βγουν μπροστά. Όλα όμως θα επιταχυνθούν μετά τη συμφωνία.