Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό και με παρόντες κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής στο Μέγαρο Μαξίμου, στην οποία, σύμφωνα με πληροφορίες συζητήθηκαν καίρια σημεία της διαπραγμάτευσης, αλλά και ο διορισμός των Δ.Σ. των δημοσίων Οργανισμών. 

Ο Αλέξης Τσίπρας μαζί με τον Γιάνη Βαρουφάκη, τον Γιάννη Δραγασάκη, τον Αλέκο Φλαμπουράρη, τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον Νίκο Παππά, αλλά και τον Χρήστο Σπίρτζη ξεκίνησαν να συνεδριάζουν, παράλληλα με την συνάντηση Μέρκελ-Ολάντ-Γιουνκέρ στο Βερολίνο.

Κεντρικό θέμα της συνάντησης συνιστά, σύμφωνα με πληροφορίες, η πορεία των διαπραγματεύσεων, ενώ όπως έγινε γνωστό από την ελληνική πλευρά θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να υπάρξει οριστική και όχι προσωρινή συμφωνία .  

Στην σύσκεψη, επίσης, συζητήθηκε, το ζήτημα των ΔΣ των δημόσιων Οργανισμών, καθώς μέχρι το τέλος Ιουνίου αναμένεται να έχουν διοριστεί τα Διοικητικά Συμβούλια σε όλους τους οργανισμούς και φορείς του δημοσίου, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις που θα δοθούν. 

Ο πρωθυπουργός και η διαπραγματευτική ομάδα συζήτησαν για τον καθορισμό τακτικής της Ελλάδας εν όψει και του αυριανού Brussels Group, ενώ όπως έγινε γνωστό, το ζητούμενο της συνεδρίασης ήταν να καταγραφούν οι συγκλίσεις με τους δανειστές αλλά και να αποτυπωθούν οι κατάλληλες τοποθετήσεις στα θέματα-κλειδιά της συμφωνίας, όπως το ΦΠΑ και το ασφαλιστικό, τα οποία, μάλιστα λόγω της ιδιαίτερης φύσης τους θα κλείσουν στο τέλος της συμφωνίας. 
 

Συγκρατημένη αισιοδοξία

Γεγονός είναι πάντως, ότι στην κυβέρνηση επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία για το κλείσιμο της συμφωνίας μέσα στις επόμενες ημέρες, ωστόσο τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και τα υπόλοιπα μέλη της διαπραγματευτικής ομάδας θέλουν να είναι φειδωλοί σε δηλώσεις, ενώ τονίζουν ότι χρειάζεται πολιτική βούληση  από όλες τις πλευρές.