'Ακρως επιθετικό εμφανίζεται το ΠΑΣΟΚ απέναντι στην κυβέρνηση, όσον αφορά τις εξελίξεις στην διαπραγμάτευση, κάνοντας λόγο για «κυβέρνηση-αιώρα»,  ενώ αναφέρει ότι έχει στηθεί ένα «κανονικό λούνα-πάρκ».

Όπως τονίζει η ανακοίνωση:

Πέρασε ακόμη μια εβδομάδα με την κυβέρνηση-αιώρα να μην μπορεί να ισορροπήσει. Πηγαίνει συνεχώς πίσω-μπρος νομίζοντας ότι προχωρά, ενώ οπισθοχωρεί βλάπτοντας βαθειά την οικονομία.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ακόμη πως η κυβέρνηση «διατείνεται (γαλλιστί πλέον) ότι με το πηγαινέλα ζαλίζει την ΕΕ και το ΔΝΤ, ενώ στην πραγματικότητα θέλει απλώς να αποκοιμίσει τα παραπλανημένα στελέχη της. Φαντασιώνεται ότι παίζει παιχνίδια συσχετισμών σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ έχει ήδη κρεμάσει τη χώρα στο χείλος του γκρεμού, ευχόμενη ενδόμυχα αυτοί που κατηγορεί -ΕΕ και ΔΝΤ- να απλώσουν την τελευταία στιγμή δίχτυ προστασίας».

Δίπλα στην κούνια κάποιοι παίζουν τραμπάλα, με τη θέση του εκπροσώπου της χώρας στο ΔΝΤ, θεωρώντας ότι αποτελεί κομματικό λάφυρο. Παραδίπλα οι κκ. Τσίπρας και Βαρουφάκης παίζουν το δικό τους μπρα ντε φερ σε βάρος της σοβαρότητας της χώρας. Ενώ η κοινωνία αγωνία, η κυβέρνηση έχει στήσει ένα κανονικό λούνα παρκ. Ας ελπίσουμε να γλιτώσουμε το τσίρκο, αν και τα άγρια θηρία των αγορών έχουν ήδη πάρει θέση» καταλήγει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ.