current views are: 3

1 Ιουνίου 2015
Δημοσίευση22:56

Νέα παρέμβαση ΗΠΑ για την Ελλάδα: Να λύθούν οι διαφορές το συντομότερο

Νέα παρέμβαση για τη διαπραγμάτευση Ελλάδας-θεσμών πραγματοποίησε ο Λευκός Οίκος.

Δημοσίευση 22:56’
αρθρο-newpost

Νέα παρέμβαση για τη διαπραγμάτευση Ελλάδας-θεσμών πραγματοποίησε ο Λευκός Οίκος.

Νέα παρέμβαση για τη διαπραγμάτευση Ελλάδας-θεσμών πραγματοποίησε ο Λευκός Οίκος.

Ο εκπρόσωπός του, Τζος Έρνεστ κάλεσε ξανά όλα τα μέρη «να συνεχίσουν να κάνουν τη σημαντική δουλειά που χρειάζεται για να προσπαθήσουν να λύσουν τις διαφορές τους όσο το δυνατόν συντομότερο. ‘Ετσι θα αποτρέψουν κάποια αβεβαιότητα και αστάθεια από το να εισέλθει στις διεθνείς αγορές».

Υπογράμμισε οτι ο υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιού «μίλησε για το θέμα την περασμένη εβδομάδα στη σύνοδο του G7 στη Δρέσδη, όπου όπως είπε προέτρεψε ξανά όλα τα μέρη να βρουν κοινό έδαφος και να φτάσουν σε συμφωνία γρήγορα».

Σύμφωνα με τον κ. Ερνεστ, όσο ήταν στη Δρέσδη ο κ. Λιού «μίλησε επίσης με τον Ελληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τόνισε ότι η αμερικανική κυβέρνηση συνεχίζει να επικοινωνεί με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, των Ευρωπαίων εταίρων της και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου».

Ο εκπρόσωπος είπε ότι οι επιπτώσεις για τις ΗΠΑ από μία ένδεχομενη χρεοκοπία της Ελλάδας δεν είναι εύκολα υπολογίσιμες. «Λειτουργούμε σίγουρα», σημείωσε, «σε μία διασυνδεδεμένη παγκόσμια οικονομία, και τυπικά η αστάθεια σε ένα μέρος της παγκόσμιας οικονομίας επηρεάζει τις ΗΠΑ. Σε αυτή την περίπτωση δεν είναι ξεκάθαρο πόσο σημαντικές επιπτώσεις θα έχει, αλλά φαίνεται να είναι ένα αναίτιο βάρος, γι’ αυτό και ο Λιου έχει κάνει πολύ σημαντική δουλειά στο παρασκήνιο».


σχετικα αρθρα