Γράφει η Αρτεμις Παραδείσου 

Η νέα επίσκεψη Τσίπρα στο Βερολίνο θα περιμένει. Και θα γίνει εφόσον επιτευχθεί συμφωνία στα τεχνικά ούτως ώστε με πολιτική επικάλυψη της Άνγκελας Μέρκελ και του Φρανσουά Ολάντ να δρομολογηθεί μία λύση στο ελληνικό πρόβλημα που θα ικανοποιεί όλες τις πλευρές. Και των δανειστών και της ελληνικής κυβέρνησης. 

Στην τηλεδιάσκεψη που έγινε το βράδυ της Κυριακής ανάμεσα στους τρεις τακτικούς πλέον συνομιλητές η Γερμανίδα Καγκελάριος είπε στον Αλέξη Τσίπρα ότι αυτήν την στιγμή δεν έχει κάποιο νόημα η μετάβασή του στην Γερμανία για μία νέα συνάντηση, συστήνοντάς του εμμέσως να βοηθήσει προς την κατεύθυνση της σύγκλισης των τεχνικών κλιμακίων της διαπραγμάτευσης σε μία σειρά θεμάτων όπου παραμένουν διαφορές με στόχο τις επόμενες ημέρες να πάρει σάρκα και οστά η πολυπόθητη συμφωνία. 

Οι διαπραγματεύσεις στο Brussels Group συνεχίζονται με την ελληνική κυβέρνηση να υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν τα χρήματα για την αποπληρωμή της πρώτης καλοκαιρινής δόσης του ΔΝΤ την Παρασκευή, ελπίζοντας ωστόσο ότι «κάτι θα συμβεί « που θα αποτρέψει πιστωτικό γεγονός ή χρεοκοπία της χώρας. 

Στο Μαξίμου τοποθετούν πλέον την συμφωνία από το τέλος της εβδομάδας κι έπειτα, ενώ εξακολουθούν να επιμένουν ότι δεν υπάρχει κείμενο των πιστωτών που έχει φθάσει στα χέρια του Αλέξη Τσίπρα ως πρόταση των θεσμών. Όμως οι πληροφορίες που αποκάλυψε το Newpost επιμένουν ότι κείμενο των δανειστών υπάρχει, όπως επίσης υπάρχει και κείμενο της ελληνικής πλευράς με τις ελληνικές συμβιβαστικές προτάσεις. Αυτά τα δύο κείμενα θα γίνει προσπάθεια όταν ωριμάσουν οι συνθήκες να συγκερασθούν και να ενσωματώσει το ένα το άλλο με τρόπο που θα ικανοποιεί και τα δύο μέρη.

Προς το παρόν το Μαξίμου περιμένει, ενώ ο πρωθυπουργός θα συνεχίσει τις τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους ευρωπαίους ηγέτες, ενδεχομένως και με αξιωματούχους των ΗΠΑ για τις απαραίτητες συνεννοήσεις. Κοινώς, η συμφωνία έρχεται αλλά με ρυθμούς χελώνας.