Για διαφορές μεταξύ των Ευρωπαίων με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έκανε λόγο κυβερνητικός αξιωματούχος σε δήλωσή του στο Newpost σχολιάζοντας την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Σύμφωνα με τον παράγοντα αυτόν, το βασικό πρόβλημα κατά τη χθεσινή σύσκεψη της πενταμερούς ήταν η διαφωνία των Ευρωπαίων με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο το οποίο φέρεται να μην ανάβει το πράσινο φως για την έκδοση ενός κοινού τεχνικού κειμένου το οποίο θα αφορά στην αποφυγή χρεοκοπίας και παραμονή της Ελλάδας στο Ευρώ.

Ωστόσο ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά την ελληνική κυβέρνηση και όπως ανέφερε ο ίδιος αξιωματούχος στο Newpost «δεν πρέπει να καθυστερήσουμε λόγω διαφωνιών τους». 

Πάντως ο εκπρόσωπος της κανγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ ανέφερε ότι η Άνγκελα Μέρκελ, ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ και ο Μάριο Ντράγκι συμφώνησαν στην ανάγκη για εντατικές διεργασίες σε σχέση με την Ελλάδα και πρόσθεσε ότι θα παραμείνουν σε στενή επαφή τις επόμενες ημέρες τόσο μεταξύ τους, όσο και με την ελληνική κυβέρνηση. 

Την ίδια ώρα, όπως έγραψε και νωρίτερα το Newpost, οι διαπραγματεύσεις στο Brussels Group συνεχίζονται με την ελληνική κυβέρνηση να υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν τα χρήματα για την αποπληρωμή της πρώτης καλοκαιρινής δόσης του ΔΝΤ την Παρασκευή, ελπίζοντας ωστόσο ότι «κάτι θα συμβεί « που θα αποτρέψει πιστωτικό γεγονός ή χρεοκοπία της χώρας. 

Σήμερα το Brussels Group θα συνεδριάσει προκειμένου να γεφυρωθουν οι όποιες διάφορες παραμένουν.