current views are: 1

2 Ιουνίου 2015
Δημοσίευση06:35

Τσίπρας: Δεν περιμένουμε σχέδιο, καταθέσαμε το δικό μας (Βίντεο)

Η παιδεία και ο πολιτισμός θα κρίνουν τη δυνανότητα να κάνουμε τομές, δήλωσε ο πρωθυπουργός, σε δηλώσεις του από το υπουργείο Παιδείας. 

Δημοσίευση 06:35’
αρθρο-newpost

Η παιδεία και ο πολιτισμός θα κρίνουν τη δυνανότητα να κάνουμε τομές, δήλωσε ο πρωθυπουργός, σε δηλώσεις του από το υπουργείο Παιδείας. 

«Δεν περιμένουμε σχέδιο, καταθέσαμε το δικό μας», δήλωσε ο πρωθυπουργός, κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Παιδείας, πετώντας το «μπαλάκι» στους εταίρους. 

Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι οι εταίροι θα προσεγγίσουν τις θέσεις της Αθήνας, ενώ τόνισε πως η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης είναι αυτή που θα αποφασίσει για την έξοδο από την κρίση, χωρίς διαίρεση. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης αποτελείται από 47 σελίδες, και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει πρόβλεψη για πρωτογενές πλεόνασμα 0,8% για το 2015 και 1,5% για το 2016.

Κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του, μετά το πέρας της επίσκεψής του στο υπουργείο, ο κ. Τσίπρας επεσήμανε:

Όλη η Ελλάδα και η πλειοψηφία του λαού γνωρίζει τη διαφορά της κυβέρνησης που διαπραγματεύεται σκληρά και της προηγούμενης που απλά υπέγραφε τις απαιτήσεις των δανειστών. Η διαπραγμάτευση είναι σκληρή, αλλά είμαι αποφασιστικοί να διαπραγματευθούμε με σχέδιο και στρατηγική σε αντίξοες συνθήκες. Πιστεύω ότι οι Έλληνες πρέπει να είναι περήφανοι για την προσπάθεια της νέας κυβέρνησης. Η Ελλάδα για πρώτη φορά διεκδικεί τα δίκια της. 

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε:

Όλοι γνωρίζουν ότι η Ελλάδα έχει καταθέσει ρεαλιστικές και συγκεκριμένες προτάσεις. Έχουμε κάνει παραχωρήσεις, γιατί ένας συμβιβασμός απαιτεί παραχωρήσεις. Αλλά έχουμε καταθέσει ένα ρεαλιστικό σχέδιο για την έξοδο από την κρίση. Η επόμενη ημέρα της διαπραγμάτευσης θα έχει δυσκολίες, αυτό που ζητά ο ελληνικός λαός, είναι η κυβέρνηση να ξεπεράσει τις δυσκολίες σε συνθήκες δικαιοσύνης και ισότητας. Η κατάληξη της διαπραγμάτευσης, θα σηματοδοτήσει και το τέλος της διαίρεσης της Ευρώπης.

«Δεν περιμένουμε να μας καταθέσουν σχέδιο-πρόταση, όπως ορίζει το Eurogroup, η Ελλάδα κατέθεσε το δικό της σχέδιο. Είναι σαφές ότι η απόφαση για το αν επιθυμούν την προσαρμογή στον ρεαλισμό και την έξοδο από την κρίση, χωρίς διαιρέσεις, ανήκει στην πολιτική ηγεσία της Ευρώπης», διεμήνυσε. 

Στόχος μας είναι να δώσουμε προοπτική και αξιοπρέπεια στον λαό και να βάλουμε το λιθαράκι μας στην οικοδόμηση μιας Ευρώπης αλληλοσεβασμού και αλληλοκατανόησης, είπε σε άλλο σημείο και πρόσθεσε:

Το δίλημμα είναι μια ρεαλιστική επιλογή εξόδου ή η επιλογή του διαίρει και βασίλευε που ίσως πρεσβεύουν ορισμένοι. Είμαι αισιόδοξος ότι η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης θα προσεγγίσει με σεβασμό τις θέσεις μας και θα προχωρήσει στον ρεαλισμό, για να βγούμε από την κρίση. 

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε την επίσκεψή του στο υπουργείο Παιδείας «ουσιαστική και συμβολική» και συνεχάρη όλους όσοι συνέβαλαν στην ομαλή διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων.

Όσον αφορά στις πανελλαδικές εξετάσεις, ανέφερε πως «είναι ένας από τους πιο αδιάβλητους θεσμούς, που μπορούμε να τον καλυτερεύσουμε σε ό, τι έχει να κάνει με τη διαδικασία. Αυτή η διαδικασία θα μπορούσε να μετράει περισσότερο τις ικανότητες και όχι τη στιγμή». 

Ακόμη, συνεχάρη τους υποψηφίους των πανελλαδικών και υπογράμμισε πως «το σημαντικό στη ζωή είναι όταν σκοντάψεις, να σηκωθείς γρήγορα και να προχωρήσεις». 

«Υποχρέωσή μας είναι να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ώστε οι νέοι άνθρωποι να μπορούν να δημιουργήσουν σε αυτή τη χώρα», σημείωσε. «Ενα από τα θέματα που συζητήσαμε είναι πώς θα επενδύσουμε στο δυναμικό αυτής της χώρας και πώς θα ανακοπεί το φαινόμενο της μετανάστευσης των νέων επιστημόνων», είπε και κατέληξε:

Η παιδεία, ο πολιτισμός, ο αθλητισμός και η έρευνα είναι οι τομείς που θα κρίνουν τη δυνατότητα της νέας κυβέρνησης να κάνει τομές.

Ο κ. Τσίπρας αρχικά βρέθηκε στον χώρο απ’ όπου γίνεται η μετάδοση των θεμάτων, ενώ στη συνέχεια, μετέβη στο γραφείο του υπουργού Αριστείδη Μπαλτά, όπου συμμετείχε σε σύσκεψη με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.


σχετικα αρθρα