current views are: 1

2 Ιουνίου 2015
Δημοσίευση06:52

Δραγασάκης: Ούτε δεχόμαστε τελεσίγραφα ούτε υποκύπτουμε σε εκβιασμούς (Βίντεο)

Η πρώτη αντίδραση στο τελεσίγραφο της πενταμερούς ήρθε από την ομιλία του Γιάννη Δραγασάκη σε ημερίδα για το χρέος που διοργανώνει στην Αθήνα η Ευρωομάδα της Αριστεράς GUE/NGL. 

Δημοσίευση 06:52’
αρθρο-newpost

Η πρώτη αντίδραση στο τελεσίγραφο της πενταμερούς ήρθε από την ομιλία του Γιάννη Δραγασάκη σε ημερίδα για το χρέος που διοργανώνει στην Αθήνα η Ευρωομάδα της Αριστεράς GUE/NGL. 

Η πρώτη αντίδραση στο τελεσίγραφο της πενταμερούς ήρθε από την ομιλία του Γιάννη Δραγασάκη σε ημερίδα για το χρέος που διοργανώνει στην Αθήνα η Ευρωομάδα της Αριστεράς GUE/NGL

Όπως είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης «ως κυβέρνηση ούτε δεχόμαστε τελεσίγραφα ούτε υποκύπτουμε σε εκβιασμούς», ενώ πρόσθεσε πως «η λαϊκή εντολή ήταν σαφής για δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη εντός του ευρώ με εγκατάλειψη της εποχής των μνημονίων. Η τρόικα στην Ελλάδα τελείωσε με την ψήφο του ελληνικού λαού».  

«Το ρίσκο του εγχειρήματός μας είμαστε έτοιμοι και το αναλαμβάνουμε. Δεν πρόκειται να καταστούμε “μεταλλαγμένη Αριστερά”», πρόσθεσε ο κ. Δραγασάκης

«Εξαρχής αρνηθήκαμε τη συνέχιση του παλιού προγράμματος και πετύχαμε τη διαμόρφωση ενός κοινού χώρου για την επίτευξη νέας συμφωνίας», είπε ο κ. Δραγασάκης. 

«Η συμφωνία πρέπει να περιλαμβάνει χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα, κάτω από το 1% για το 2015 και από το 1,5% για το 2016. Η συμφωνία πρέπει να περιλαμβάνει σαφή οδικό χαρακτήρα για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους. Η ελληνική οικονομία και κοινωνία δεν αντέχουν άλλη λιτότητα. Η συμφωνία πρέπει να αποκαθιστά την ομαλότητα ως προς τη ρευστότητα και να είναι μακράς πνοής, να έχει μακροχρόνιο ορίζοντα. Το Μνημόνιο αποτέλεσε ένα πλέγμα αστοχιών με οδυνηρές οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις», πρόσθεσε οκ. Δραγασάκης.

Στέλνοντας ηχηρό μήνυμα είπε πως «δεν έχει νόημα σε αυτό το σημείο να εγκλωβιστούμε σε ένα άσκοπο blamegame». «Αντίθετα, επικεντρωνόμαστε ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση στην επίτευξη μίας δίκαιης συμφωνίας», τονίζει.

Αναλύοντας τις κυβερνητικές προθέσεις ο κ. Δραγασάκης είπε πως «οι μεταρρυθμίσεις που επιδιώκουμε και θα εφαρμόσουμε θα αποκαθιστούν τις αδικίες και τις ανισότητες που έχουν ριζώσει στην Ελλάδα. Έπειτα από πέντε χρόνια μείωσης εισοδημάτων, στόχος μπορεί να είναι η περαιτέρω μείωση μισθών;» αναρωτήθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόσθεσε: 

«Η ευρωπαική ολοκλήρωση στόχευε πάντα στη σύγκλιση προς τα πάνω, πλέον θα συγκλίνουμε προς τα κάτω; Η αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και η σταδιακή αποκατάσταση του κατώτατου μισθού θα επιφέρουν οικονομικό και κοινωνικό όφελος. Με κοινή πολιτική βούληση, το χρέος μπορεί να αναδιαρθρωθεί δίχως την παραμικρή επιβάρυνση των ευρωπαίων φορολογούμενων», κατέληξε

 


σχετικα αρθρα