«Η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει να ελπίζει σε ένα θαύμα και να βγει από το ευρώ» αναφέρει δημοσίευμα της Telegraph, το οποίο τονίζει ότι κάτι τέτοιο είναι «περίπλοκο αλλά πρακτικά διαχειρίσιμο, ενώ θα βοηθήσει μακροπρόθεσμα την χώρα».

'Οπως αναφέρει το δημοσίευμα: 

Είναι καιρός η Ελλάδα να βγει έξω από την μιζέρια της. Πρέπει να σταματήσει να ελπίζει σε ενα θαύμα και να βγει από το ευρώ. Βραχυπρόθεσμα, αυτό θα ήταν καταστροφικό στους πολίτες της Ελλάδας που έχουν, ήδη, υποφέρει για καιρό. αλλά είναι ο μονος τρόπος για να βγει η χώρα από το σημερινό αδιέξοδο και έχει γίνει μια αναγκαία, αν και όχι ικανή προϋπόθεση για τη χώρα να προβεί σε οριστική ανάκαμψη.

Το άρθρο, επιπλέον, υπογραμμίζει : 

Ιδανικά η ελληνική κυβέρνηση θα είχε την επιλογή να πιέσει το... κουμπί του Grexit από μόνη της. Αλλά αν αποφασίσει να το κάνει, τα υπόλοιπα μέλη της Ευρωζώνης θα πρέπει να βρει έναν τρόπο για να την εξορίσει από το ευρώ το συντομότερο δυνατό. Αυτό θα πάει ενάντια στο ιμπεριαλιστικό μοντέλο της ΕΕ και σίγουρα θα παραβίαζε εναν βασικό κοινοτικό κανόνα: Την απόψη ότι η προσαρμογή της ΕΕ δεν θα επιτρέπονταν να μετασχηματιστεί σε κάθε περιοχή και σε κάθε χώρα. Αλλά αυτός είναι ο μόνος λόγος για να τελειώσει αυτή η ανοησία και η μόνη ελπίδα για την χώρα που υποφέρει τρομερά για χρόνια. 

Σύμφωνα με την Telegraph «οι πιο δυνατές διαφωνίες προς χάριν του Grexit σχετίζονται με την πολιτική οικονομία και την εκλογική ψυχολογία: Το βάρος του χρέους της Ελλάδας είναι πολύ βαρύ: Δεν μπορεί να ξεπληρωθεί. 'Οσο το συντομότερο το συνειδητοποιήσει κανείς αυτό, τόσο το καλύτερο. Παρόλαυτα, οι περισσότεροι 'Ελληνες ψηφοφόροι μοιάζουν να συμφωνούν με την ιδεολογία της παρούσας κυβέρνησης:

Θέλουν την παραμονή στο ευρώ, αλλά δεν θέλουν να παρεκκλίνουν από βασικούς κανόνες στην φορολογία και στις αγορές. Αυτό είναι μοιραία ανακόλουθο: Ο μόνος τρόπος για να δουλέψει το ευρώ είναι η απουσία μόνιμων εντολών από την Γερμανία και από άλλες χώρες, η μόνη διέξοδος για τα κράτη-μέλη να αγκαλιάσουν τις ελεύθερες αγορές και την ριζοσπαστική ευελιξία της αγοράς εργασίας. 

Πολλοί έλληνες ψηφοφόροι, επίσης, πιστεύουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει συμβιβαστεί πολύ με τους δανειστές και έχει συναινέσει προκειμένου να αναμορφώσει την οικονομία της χώρας. 

Χρεοκοπία με ευρώ

Στην θεωρία, τονίζει το δημοσίευμα, «η Ελλάδα μπορεί να χρεοκοπήσει και να μείνει στο ευρώ. Αλλά τότε τα υπόλοιπα μέλη της Ευρωζώνης και η ΕΚΤ θα την πιέσουν να ξαναμπεί στην δραχμή. Το νομικό και πρακτικό κομμάτι αυτής της κίνησης θα ήταν περίπλοκο, αλλά διαχειρίσμο. Με λίγο ή καθόλου χρέος και με νέο νόμισμα, έχοντας προχωρήσει μπροστά από τα λάθη του παρελθόντος, θα υπήρχε έστω μια μικρή πιθανότητα η Ελλάδα να εκλέξει μια κυβέρνηση με συνετές πολιτικές ανάπτυξης. 

Ο καλύτερος τρόπος για την Ελλάδα να ξαναμάθει την σημασία της οικονομικής ορθοδοξίας είναι να ελέγξει την δική της νομισματική πολιτική, το δικό της φορολογικό σύστημα και τους δικούς της κανόνες. 

Ο δρόμος προς τα εμπρός για την Ελλάδα είναι γεμάτος δυσκολίες. Όμως, αφήνοντας το ενιαίο νόμισμα θα είναι ένα τεράστιο στοίχημα, που τώρα η Ελλάδα πρέπει να πάρει» τονίζει το άρθρο.