Για τα θετικά που μπορεί να προκύψουν από το συνέδριο της ΔΗΜΑΡ στις 5, 6 και 7 Ιουνίου, αλλά και για την ανάγκη ύπαρξης διακριτού πολιτικού πλαισίου στο κίνημα μίλησε ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατικής Αριστεράς Θανάσης Θεοχαρόπουλος στον realfm. 

'Οπως τόνισε ο κ. Θεοχαρόπουλος: 

Αυτό το οποίο πρέπει να αποκτήσουμε μετά το συνέδριό μας είναι, ξανά, διακριτό πολιτικό πλαίσιο. Δηλαδή το πολιτικό στίγμα της ανανεωτικής Αριστεράς, μεταρρυθμιστικής Αριστεράς, έτσι όπως ξεκινήσαμε με βάση τις ιδρυτικές αρχές μας

Το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ πρόσθεσε: «Για να είμαι ξεκάθαρος όμως, σε σχέση με το τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην κοινωνία γιατί δεν είναι αποκομμένο το συνέδριο σε σχέση με το τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην οικονομία, στην χώρα στην κοινωνία. Η προηγούμενη κυβέρνηση προχώρησε σε πάρα πολλές απορρυθμίσεις. Αυτή η κυβέρνηση έχει πάρα πολλά αντιμεταρρυθμιστικά στοιχεία στην πολιτική της και μπορούσα να φέρω χαρακτηριστικά παραδείγματα τα οποία δεν έχουν καν σχέση με τη διαπραγμάτευση, όπως για παράδειγμα τις αλλαγές στην παιδεία. 

Ο ίδιος δήλωσε επίσης: 

Η Δημοκρατική Αριστερά είναι η μεταρρύθμιστική δύναμη της Αριστεράς και εδώ ακριβώς είναι ο λόγος που χρειάζεται αυτή τη στιγμή στο πολιτικό σκηνικό να υπάρχουν αυτές οι απόψεις οι οποίες τι λένε στην ουσία ότι πρέπει να προχωρήσουμε με αλήθειες, μακριά από το λαϊκισμό, χωρίς το πολιτικό και κομματικό κόστος να το λαμβάνουμε συνεχώς υπόψη. Να μην αντιμετωπίζουμε δηλαδή τους πολίτες ως πελάτες. Μια τέτοια δύναμη χρειάζεται ο τόπος και η Δημοκρατική Αριστερά μετά το συνέδριο και με ξεκάθαρο, αποσαφηνισμένο πλέον το πολιτικό της στίγμα μπορεί να προχωρήσει προς αυτή την κατεύθυνση.