Καλό σημάδι χαρακτήρισε η εκπρόσωπος της Κομισιόν, το γεγονός ότι ανταλλάσσονται πολλές προτάσεις μεταξύ Ελλάδας και θεσμών στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης. Ωστόσο, σημείωσε ότι οι συνομιλίες συνεχίζονται σε τεχνική βάση, καθώς δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία. 

«Η Ελλάδα και οι πιστωτές ανταλλάσσουν έγγραφα για τις μεταρρυθμίσεις, που θα πρέπει να υλοποιηθούν, ώστε να ξεκλειδώσει η βοήθεια προς την Αθήνα» δήλωσε η Annika Breidtgardt, τονίζοντας ότι οι συνομιλίες συνεχίζονται  σε τεχνική βάση, «καθώς δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία».

Ερωτηθείσα αν η Κομισιόν έχει λάβει το νέο, περιεκτικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων που εστάλη, σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, αργά τη Δευτέρα,  τόνισε: 

Πολλά έγγραφα ανταλλάσσονται μεταξύ των θεσμών και των ελληνικών αρχών για να ξεκαθαρίσει πώς θα υλοποιηθεί η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου. Το γεγονός ότι ανταλλάσσονται έγγραφα είναι καλό σημάδι

Η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σημείωσε ότι οι τεχνικές συζητήσεις θα συνεχιστούν για να υπάρξει μια συμφωνία με την Αθήνα, υπογραμμίζοντας ότι «δεν είμαστε ακόμα σε αυτό το επίπεδο».