«Φρενάρει» τις προσδοκίες άμεσης συμφωνίας Αθήνας-πιστωτών ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, μιλώντας στο ολλανδικό RTL.

Ο ολλανδός ΥΠΟΙΚ δήλωσε ότι «μια συμφωνία με την Ελλάδα δεν είναι θεωρητικά δυνατή αυτή την εβδομάδα» ενώ έκανε λόγο για αργή και ανεπαρκή πρόοδο. «Δεν έχουμε συγκλίνει επαρκώς (στις διαπραγματεύσεις), αυτό είναι το συμπέρασμά μας» είπε, υπογραμμίζοντας ότι «ο χρόνος πιέζει».

«Οι δανειστές δεν θα συναντήσουν την Ελλάδα στα μισά του δρόμου, το συνολικό πακέτο πρέπει να είναι φερέγγυο» διαμήνυσε προς την Αθήνα.

Διαβεβαίωσε ότι αν και οι θεσμοί είναι έτοιμοι να προχωρήσουν σε συμβιβασμούς για το είδος των μέτρων θα οποία θα τεθούν σε εφαρμογή, δεν τίθεται ζήτημα αμφισβήτησης της έκτασης των μεταρρυθμίσεων.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ, ο οποίος δεν συμμετείχε στην χθεσινοβραδινή μίνι σύνοδο κορυφής στο Βερολίνο, σύστησε προς την ελληνική κυβέρνηση «να είναι ειλικρινής προς τους ψηφοφόρους» σε σχέση με τα οικονομικά.

Την ίδια ώρα, πάντως, οι Financial Times, επικαλούμενοι αξιωματούχους που μετέχουν στις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες εκτιμούν ότι είναι πιθανή μία πολιτική συμφωνία έως την Παρασκευή.