Επιταχύνονται οι εξελίξεις, γύρω από την ελληνική οικονομία, με την ελληνική κυβέρνηση να περιμένει απάντηση από τους εταίρους στο σχέδιο για έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, που κατέθεσε.

Την ίδια ώρα, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για ενδεχόμενη σύγκληση του Eurogroup σε επίπεδο υπουργών την Παρασκευή. 

Σήμερα, οι εκπρόσωποι της Ελλάδας και των δανειστών συνεδριάζουν σε επίπεδο Brussels Group, ενώ την Τετάρτη αναμένεται να συνεδριάσει η Ομάδα Εργασίας του Eurogroup.

Όλα αυτά, την ώρα που δημοσίευμα των Financial Times αναφέρει ότι μέχρι την Παρασκευή θα υπάρξει πολιτική συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές, καθώς και παράταση του προγράμματος έως το φθινόπωρο.

Πηγές Κομισιόν: Οι θεσμοί μιλούν με ενιαία φωνή

Σχολιάζοντας το περιεχόμενο της χθεσινής «μίνι» Συνόδου Κορυφής στο Βερολίνο, όπου έλαβαν μέρος οι ηγέτες της Γερμανίας, της Γαλλίας και των θεσμών, πηγές της Επιτροπής σημείωσαν ότι το βασικό συμπέρασμα που συνάγεται είναι ότι σε επίπεδο κορυφής η Ευρωζώνη και οι θεσμοί τείνουν πλέον να ομιλούν με ενιαία φωνή.

Τόνιζαν επίσης ότι Μέρκελ και Ολάντ μετά τις διαδοχικές διαβουλεύσεις που είχαν με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και με τους επικεφαλής της Ευρωπαϊκή Επιτροπής, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ γνωρίζουν ξεκάθαρα τις «κόκκινες γραμμές» της κάθε πλευράς.

Κοινοτικοί παράγοντες σημείωναν ότι η χθεσινή συνάντηση αποσκοπούσε στην άμβλυνση των διαφορών μεταξύ των θεσμών και στη διαμόρφωση κοινής πολιτικής γραμμής. Ως προς το πιθανό περιεχόμενο της υπό εκκόλαψη συμφωνίας παράγοντες της ευρωζώνης άφηναν να εννοηθεί ότι ενδέχεται να υπάρξει μια απόφαση που θα έχει περισσότερο μεσοπρόθεσμο και λιγότερο μακροπρόθεσμο χαρακτήρα, αφού δε θα συμπεριλαμβάνει τελικές διευθετήσεις για το ελληνικό χρέος.