Την αισιοδοξία του για την έκβαση των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στη Γαλλίδα δημοσιογράφο Sabine Syfuss Arnaud, για το Challenges, κατά τη σύντομη παραμονή του στο Παρίσι. 

Σύμφωνα με τον κ. Κατρούγκαλο:

Δεν είμαστε μακριά από τον στόχο και προσωπικά πιστεύω ότι ο κίνδυνος αποτυχίας δεν ξεπερνάει το 10%. Κανέναν δεν συμφέρει μία έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, ούτε εμάς, ούτε τους Ευρωπαίους, καθότι κάτι τέτοιο θα συντελούσε μόνο στην αποσταθεροποίηση της ευρωζώνης», τόνισε ο Έλληνας υπουργός.

Ωστόσο, συμπλήρωσε ταυτόχρονα ότι «δεν μπορούμε να δεχθούμε μέτρα τα οποία έρχονται σε αντίθεση με την πολιτική μας ταυτότητα, όπως για παράδειγμα η μείωση των συντάξεων.

Στην ερώτηση αν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα συγκρατήσει το κόμμα του, σε μία ενδεχόμενη συμφωνία με επώδυνα μέτρα, ο κ. Κατρούγκαλος είπε ότι «σίγουρα, υπήρχε ανέκαθεν στον ΣΥΡΙΖΑ μία παράδοση έντονης αντιπαράθεσης, αλλά η μειονότητα κατέληγε πάντα να συμμορφώνεται με τα θέλω της πλειοψηφίας».

Μάλιστα, σε ερώτηση της δημοσιογράφου «αν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει τον πραγματισμό του Λούλα, όπως ανέφεραν οι Financial Times τον προηγούμενο Ιανουάριο ή παραμένει ένας Τσε Γκεβάρα ο Γιώργος Κατρούγκαλος τόνισε: «Έχει κάτι και από τα δυο. Αλλά, όπως ξέρετε ο Τσε Γκεβάρα ήταν κεντρικός τραπεζίτης. Αυτό αποτελεί και τρανή απόδειξη του ότι μπορούμε να είμαστε και επαναστάτες, αλλά και καλοί πολιτικοί».

Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης επανέλαβε ότι :

Μεταξύ του 2009 και του 2015, οι υπάλληλοι του δημοσίου μειώθηκαν στους 620.000 από τους 940.000. Το κύριο πρόβλημα του ελληνικού κράτους δεν είναι ότι έχει υπερπληθώρα υπαλλήλων, αλλά ότι ο κόσμος δεν το εμπιστεύεται πια, του είναι εχθρικό και το θεωρεί πελατειακό. Πρέπει να αποκαταστήσουμε αυτήν την εμπιστοσύνη.