Κατρούγκαλος: Δεν συμφέρει κανέναν μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ

Κατρούγκαλος: Δεν συμφέρει κανέναν μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ

Την αισιοδοξία του για την έκβαση των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στη Γαλλίδα δημοσιογράφο Sabine Syfuss Arnaud, για το Challenges, κατά τη σύντομη παραμονή του στο Παρίσι. 

Σύμφωνα με τον κ. Κατρούγκαλο:

Δεν είμαστε μακριά από τον στόχο και προσωπικά πιστεύω ότι ο κίνδυνος αποτυχίας δεν ξεπερνάει το 10%. Κανέναν δεν συμφέρει μία έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, ούτε εμάς, ούτε τους Ευρωπαίους, καθότι κάτι τέτοιο θα συντελούσε μόνο στην αποσταθεροποίηση της ευρωζώνης», τόνισε ο Έλληνας υπουργός.

Ωστόσο, συμπλήρωσε ταυτόχρονα ότι «δεν μπορούμε να δεχθούμε μέτρα τα οποία έρχονται σε αντίθεση με την πολιτική μας ταυτότητα, όπως για παράδειγμα η μείωση των συντάξεων.

Στην ερώτηση αν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα συγκρατήσει το κόμμα του, σε μία ενδεχόμενη συμφωνία με επώδυνα μέτρα, ο κ. Κατρούγκαλος είπε ότι «σίγουρα, υπήρχε ανέκαθεν στον ΣΥΡΙΖΑ μία παράδοση έντονης αντιπαράθεσης, αλλά η μειονότητα κατέληγε πάντα να συμμορφώνεται με τα θέλω της πλειοψηφίας».

Μάλιστα, σε ερώτηση της δημοσιογράφου «αν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει τον πραγματισμό του Λούλα, όπως ανέφεραν οι Financial Times τον προηγούμενο Ιανουάριο ή παραμένει ένας Τσε Γκεβάρα ο Γιώργος Κατρούγκαλος τόνισε: «Έχει κάτι και από τα δυο. Αλλά, όπως ξέρετε ο Τσε Γκεβάρα ήταν κεντρικός τραπεζίτης. Αυτό αποτελεί και τρανή απόδειξη του ότι μπορούμε να είμαστε και επαναστάτες, αλλά και καλοί πολιτικοί».

Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης επανέλαβε ότι :

Μεταξύ του 2009 και του 2015, οι υπάλληλοι του δημοσίου μειώθηκαν στους 620.000 από τους 940.000. Το κύριο πρόβλημα του ελληνικού κράτους δεν είναι ότι έχει υπερπληθώρα υπαλλήλων, αλλά ότι ο κόσμος δεν το εμπιστεύεται πια, του είναι εχθρικό και το θεωρεί πελατειακό. Πρέπει να αποκαταστήσουμε αυτήν την εμπιστοσύνη.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο