current views are: 1

2 Ιουνίου 2015
Δημοσίευση15:13

ΣΥΡΙΖΑ: Να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για την τραγωδία στον Ασπρόπυργο

«Δυστυχώς άλλος ένας νεκρός προστέθηκε στο μακρύ κατάλογο των θυμάτων της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και του καπιταλιστικού κέρδους αναφέρει σε ανακοίνωσή του ΣΥΡΙΖΑ. 

Δημοσίευση 15:13’
αρθρο-newpost

«Δυστυχώς άλλος ένας νεκρός προστέθηκε στο μακρύ κατάλογο των θυμάτων της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και του καπιταλιστικού κέρδους αναφέρει σε ανακοίνωσή του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Δυστυχώς άλλος ένας νεκρός προστέθηκε στο μακρύ κατάλογο των θυμάτων της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και του καπιταλιστικού κέρδους. Εξέπνευσε και ο τέταρτος εργαζόμενος από το  ατύχημα στα ΕΛΠΕ της 8ης Μαΐου 2015» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τονίζει ότι πρέπει να κατατεθεί άμεσα το νομοσχέδιο για τα εργασιακά

Η Κουμουνδούρου εκφράζει τα συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράστασή της στις οικογένειες των θυμάτων του τραγικού ατυχήματος στα ΕΛΠΕ και τονίζει ότι πρέπει να υπάρξει η παραδειγματική τιμωρία των υπαίτιων της διοίκησης. 

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Τέτοιες στιγμές όμως  δεν αρκεί να εκφράζουμε απλώς και μόνο τη λύπη μας. Οφείλουμε να προχωρήσουμε άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες ώστε  να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα:

Α) Παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων της διοίκησης των ΕΛΠΕ

Β) Διακοπή των συμβάσεων με εργολαβικές εταιρείες και κατάργησή τους

Γ) Πλήρης κατοχύρωση των εργατικών δικαιωμάτων – άμεση κατάθεση και ψήφιση του νομοσχεδίου για τα εργασιακά.

Δ) Άμεση προώθηση  νομοθετικών ρυθμίσεων (έχει ήδη ολοκληρωθεί η επεξεργασία τους από τα αρμόδια τμήματα του κόμματος)  για την  προστασία της υγείας και  ασφάλειας των εργαζομένων.


σχετικα αρθρα