Την βεβαιότητα ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία οπισθοχώρηση σε εργασιακά και ασφαλιστικό εξέφρασε σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 το πρωί ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης, ενώ πρόσθεσε ότι «τα μνημόνια τελείωσαν». 

Ο ίδιος σημείωσε ότι εάν οι δανειστές επιμείνουν σε κάτι τέτοιο «δε θα υπογράψουμε», ενώ σε ερώτηση για την αντίδραση της Κυβέρνησης σε περίπτωση που επικρατήσει η λογική Λαγκάρντ-Σόιμπλε, ο κ. Στρατούλης υποστήριξε πως αυτό θα συνιστούσε τελεσίγραφο και τότε «θα απευθυνθούμε στον ελληνικό λαό».

Ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων υπογράμμισε, επίσης, ότι δε θα υπάρξουν μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, ότι θα επανέλθουν σταδιακά οι συλλογικές συμβάσεις και ο κατώτατος μισθός και δεν θα υπάρξει κανένας συμβιβασμός σε εργασιακά και ασφαλιστικά

Ο κ. Στρατούλης υποστήριξε πως έχει ενημερωθεί για τα σημεία της διαπραγμάτευσης που αφορούν στο Υπουργείο του, ωστόσο δεν έχει δει ο ίδιος το κείμενο του σχεδίου της πρότασης για συμφωνία.

Ο αναπληρωτής υπουργός, τόνισε, μεταξύ άλλων ότι είναι απολύτως λογικό να υπάρξει ενημέρωση όλων των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σε σύγκληση της ΚΟ του κόμματος, όταν θα είναι έτοιμη η συμφωνία.

Αναφορικά, τέλος, με το θέμα κομματικής πειθαρχίας που είχε θέσει προ ημερών ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, ο κ. Στρατούλης επεσήμανε ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Εάν η συμφωνία είναι αντίθετη με τις προγραμματικές δεσμεύσεις μας, είπε, τότε η Κυβέρνηση δε θα την υπογράψει.

Χαρακτήρισε μάλιστα «όνειρα θερινής νυκτός» τα σενάρια για διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ.