Στρατούλης: Τα μνημόνια τελείωσαν

Στρατούλης: Τα μνημόνια τελείωσαν

Την βεβαιότητα ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία οπισθοχώρηση σε εργασιακά και ασφαλιστικό εξέφρασε σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 το πρωί ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης, ενώ πρόσθεσε ότι «τα μνημόνια τελείωσαν». 

Ο ίδιος σημείωσε ότι εάν οι δανειστές επιμείνουν σε κάτι τέτοιο «δε θα υπογράψουμε», ενώ σε ερώτηση για την αντίδραση της Κυβέρνησης σε περίπτωση που επικρατήσει η λογική Λαγκάρντ-Σόιμπλε, ο κ. Στρατούλης υποστήριξε πως αυτό θα συνιστούσε τελεσίγραφο και τότε «θα απευθυνθούμε στον ελληνικό λαό».

Ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων υπογράμμισε, επίσης, ότι δε θα υπάρξουν μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, ότι θα επανέλθουν σταδιακά οι συλλογικές συμβάσεις και ο κατώτατος μισθός και δεν θα υπάρξει κανένας συμβιβασμός σε εργασιακά και ασφαλιστικά

Ο κ. Στρατούλης υποστήριξε πως έχει ενημερωθεί για τα σημεία της διαπραγμάτευσης που αφορούν στο Υπουργείο του, ωστόσο δεν έχει δει ο ίδιος το κείμενο του σχεδίου της πρότασης για συμφωνία.

Ο αναπληρωτής υπουργός, τόνισε, μεταξύ άλλων ότι είναι απολύτως λογικό να υπάρξει ενημέρωση όλων των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σε σύγκληση της ΚΟ του κόμματος, όταν θα είναι έτοιμη η συμφωνία.

Αναφορικά, τέλος, με το θέμα κομματικής πειθαρχίας που είχε θέσει προ ημερών ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, ο κ. Στρατούλης επεσήμανε ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Εάν η συμφωνία είναι αντίθετη με τις προγραμματικές δεσμεύσεις μας, είπε, τότε η Κυβέρνηση δε θα την υπογράψει.

Χαρακτήρισε μάλιστα «όνειρα θερινής νυκτός» τα σενάρια για διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο