Η συμφωνία θα περιλαμβάνει και σκληρά μέτρα, δήλωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Μιλώντας στα «Παραπολιτικά FM», ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης σημείωσε:

Να ξεκαθαρίσουμε γιατί θα υπάρχουν αυτά τα σκληρά μέτρα. Με τους εταίρους συμφωνούμε στο ότι θα πρέπει να έχουμε τουλάχιστον ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και ένα μικρό πλεόνασμα που αυτοί θέλουν να τροφοδοτεί κυρίως το χρέος, εμείς θέλουμε να τροφοδοτεί την ανάπτυξη και αυτό το θέλουμε γιατί δεν θέλουμε νέα δανεικά.  Δεν είναι πολιτική της κυβέρνησης μας να υπογράψει ένα τρίτο μνημόνιο για να πάρει άλλα 40 δις, δεν θέλουμε νέα λεφτά.

«Αυτό που επιδιώκουμε είναι να πάρουμε το υπόλοιπο των χρημάτων για τα οποία έχουμε ήδη ως χώρα δεσμευτεί και από εκεί και πέρα απλώς να συμμετέχουμε στο συνολικό αναπτυξιακό πακέτο της Ενωμένης Ευρώπης», πρόσθεσε ο κ. Κατρούγκαλος.

Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι η συμφωνία δε θα έχει πρόβλημα να περάσει από τη Βουλή, ακόμα κι αν συμπεριλαμβάνονται σε αυτή αποκρατικοποιήσεις, για τις οποίες πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν εκφράσει έντονες ενστάσεις.

«Προφανώς κανείς δεν θα είναι ικανοποιημένος με τις ιδιωτικοποιήσεις γιατί η ιδεολογική μας αρχή είναι στην βάση εναντίον των ιδιωτικοποιήσεων όλοι όμως θα αντιληφθούν ότι η παραχώρηση στον τομέα αυτό ήταν αναγκαία ώστε να έχουμε μια συμφωνία ως προς τα ουσιώδη της χαρακτηριστικά να είναι εντός του πλαισίου της εντολής που πήραμε.  Η μόνη συμφωνία που θα κάνουμε θα είναι μια τίμια συμφωνία και μια τίμια συμφωνία δεν έχει πρόβλημα να περάσει στην ελληνική Βουλή», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.