current views are: 1

3 Ιουνίου 2015
Δημοσίευση09:46

Οι δύο εισηγήσεις που έχει στο συρτάρι του ο Αντώνης Σαμαράς

Δύο εισηγήσεις έχει στο συρτάρι του γραφέιου του ο Αντώνης Σαμαράς για τον τρόπο που θα αντιμετωπίσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης την συμφωνία που αναμένεται να φέρει προς ψήφιση η κυβέρνηση στη βουλή. 

Δημοσίευση 09:46’
αρθρο-newpost

Δύο εισηγήσεις έχει στο συρτάρι του γραφέιου του ο Αντώνης Σαμαράς για τον τρόπο που θα αντιμετωπίσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης την συμφωνία που αναμένεται να φέρει προς ψήφιση η κυβέρνηση στη βουλή. 

Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος 

Δύο εισηγήσεις έχει στο συρτάρι του γραφέιου του ο Αντώνης Σαμαράς για τον τρόπο που θα αντιμετωπίσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης την συμφωνία που αναμένεται να φέρει προς ψήφιση η κυβέρνηση στη βουλή. 

Η πρώτη εισήγηση, που αποτελεί και ανεπίσημο αίτημα πολλών βουλευτών , είναι την απόφαση για την στάση που θα τηρήσει η ΝΔ να την λάβει η κοινοβουλευτική ομάδα μετά από εξαντλητική συζήτηση και τοποθέτηση όλων των βουλευτών ακόμη και σε περισσότερες των ενός συνεδριάσεων.

Όπως υποστηρίζουν όσοι εισηγούνται αυτήν την λύση στον Αντώνη Σαμαρά η απόφαση πρέπει να ληφθεί από το πιο πρόσφατα εκλεγμένο από τον ελληνικό λαό όργανο της ΝΔ που δεν είναι άλλο από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος .Μάλιστα στην περίπτωση αυτή θα μπορούσαν να στηθούν κάλπες στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας μεταξύ των προτάσεων που θα κατατεθούν από τους περισσότερους βουλευτές.

Με αυτόν τον τρόπο ο Αντώνης Σαμαράς δηλώνει εμπράκτως ότι δεν κυβερνά τη ΝΔ μέσω μιας κλειστής ομάδας ανθρώπων και επιπλέον δεν θα μπορεί να κατηγορηθεί από την βάση του κόμματος ότι δεν έδωσε σημασία τους αντιπροσώπους τους που έστειλαν με την ψήφο τους στη βουλή πριν από τέσσερις μόλις μήνες.

Η δεύτερη εισήγηση- πρόταση που βρίσκεται στο γραφείο του προέδρου του κόμματος αναφέρει ότι η απόφαση για την στάση της ΝΔ στην επικείμενη ψηφοφορία βαρύνει αποκλειστικά τον ίδιο. Ο κ Σαμαράς επιχειρηματολογούν όσοι υποστηρίζουν αυτήν την πρόταση γνωρίζει όσο κανείς άλλος τις ισορροπίες σε μια διαπραγμάτευση με τους εταίρους αφού ήταν επικεφαλής στις προηγούμενες .Γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τους ευρωπαίους ηγέτες και τον τρόπο σκέψης τους αφού ήταν εκείνος που κατάφερε να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα για την χώρα μας.

Γνωρίζει επίσης καλύτερα από τον καθένα τα δημοσιονομικά μεγέθη και τον τρόπο που αυτά θα διαμορφωθούν στο μέλλον ανάλογα με την συμφωνία που θα επιτύχει η κυβέρνηση με τους εταίρους. 

Σε πολιτικό επίπεδο από την πλευρά Σαμαρά ουδείς θα επιθυμούσε να υπάρξει μια πρόταση από την ηγεσία του κόμματος η οποία δεν θα γινόταν αποδεκτή από την κοινοβουλευτική ομάδα καθώς αυτό θα σήμαινε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ θα αμφισβητούνταν ευθέως. Αυτό θα αποτελούσε έναρξη εξελίξεων στο εσωτερικό της ΝΔ που δεν είναι άλλες από ένα έκτακτο συνέδριο με θέμα και την αλλαγή ηγεσίας.

Ωστόσο απέναντι σε αυτήν την άποψη υπάρχει αντεπιχείρημα –Και είναι αυτό που λέει ότι ο κ Σαμαράς θα μπορούσε να φέρει σε ψηφοφορία στην κοινοβουλευτική ομάδα την πρότασή του ώστε αν αυτή περάσει να κλείσει μια και καλή το κεφάλαιο διαδοχής του . Σε αντίθετη περίπτωση όσοι αποφασίσουν να καταψηφίσουν την πρόταση της ηγεσίας τότε θα αναλάβουν και την ευθύνη της εσωστρέφειας που θα προκαλέσουν στο εσωτερικό της ΝΔ .
Κυριακή κοντη γιορτή ….σε λίγες ημέρες θα ξέρουμε ..


σχετικα αρθρα