current views are: 1

3 Ιουνίου 2015
Δημοσίευση09:46

Γλέζος: Η συμφωνία δεν περνάει – Δεν πρέπει να υποχωρήσουμε

Την εκτίμηση ότι η συμφωνία δεν θα περάσει από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ο Μανώλης Γλέζος.

Δημοσίευση 09:46’
αρθρο-newpost

Την εκτίμηση ότι η συμφωνία δεν θα περάσει από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ο Μανώλης Γλέζος.

Την εκτίμηση ότι η συμφωνία δεν θα περάσει από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ο Μανώλης Γλέζος.

Μιλώντας στον Real Fm, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε χαρακτηριστικά:

Πιστεύω ότι δεν πρόκειται να περάσει, από τα στοιχεία που έχω. Εάν δεν υποχωρήσουμε, είμαστε μακριά ακόμα. 

Επιπλέον, ο κ. Γλέζος δεν δίστασε να πει ότι διαφωνεί πλήρως και με την άποψη του ότι μια μέτρια συμφωνία θα ήταν προτιμότερη από τη ρήξη, λέγοντας πως το έχει πει και στον ίδιο.

Σε άλλο σημείο, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι με δεδομένη την ασυμφωνία απόψεων Αθήνας-Βρυξελλών και αφού οι δανειστές «απαιτούν να τους πληρώσουμε αυτά που δήθεν τους οφείλουμε, το καλύτερο είναι ένα ‘πάγωμα ενός χρόνου’ και ύστερα από ένα χρόνο να πάμε να συζητήσουμε». 

Όπως εξήγησε, «πρώτα να γίνει ο λογιστικός έλεγχος και μετά να δώσουμε ό,τι οφείλουμε. Πρώτα στη διαφάνεια όλα για να δούμε να οφείλουμε ή αν μας οφείλει» και συμπλήρωσε:

Εχω αντίρρηση ως προς τη διαδικασία, το ότι μας πιάνουν από τον λαιμό και δεν μας αφήνουν να προχωρήσουμε. Εχουν βάλει το μαχαίρι στον λαιμό μας και επιμένουν τώρα. Είναι τόσο δύσκολο να πουν αυτοί ότι μπορεί να έχει μια άποψη άλλη αυτή η χώρα, Να μην της δώσουμε, ένα τράτο, μια παράταση, μια ανάσα;», είπε το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς.

Παράλληλα, τόνισε πως η επιμονή τους και ιδιαίτερα στο ασφαλιστικό, στον ΕΝΦΙΑ κλπ «αποδεικνύουν ότι δεν θέλουν η Ελλάδα να ανασάνει», γι’ αυτό και «Δεν νομίζω ότι πρέπει να υποχωρήσουμε σε καμία περίπτωση». 

Τέλος, ο κ. Γλέζος απάντησε σε όσους λένε τι θα γίνει αν δεν μας δώσουν χρήματα:

Έχει κερδίσει τίποτα η χώρα από τότε που ξεκίνησαν τα δάνεια ως τώρα; πάμε από το κακό στο χειρότερο. Χρειάζεται να γίνει -αυτό που δεν έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ -να δώσει την εξουσία στο λαό. Δε θεωρούμε ότι το χρήμα είναι φετίχ. 

Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς προέτρεψε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, να πει στους εταίρους ότι «η Ελλάδα έχει και μια ιστορία, έχει μια ιδεολογία, είναι η ιδεολογία της αντίστασης, που πρέπει να συνέχει και τους αντιπροσώπους μας και την κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό».


σχετικα αρθρα