Τη βεβαιότητα ότι η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης θα προσχωρήσει στον ρεαλισμό, για να εξασφαλίσει την διέξοδο από την κρίση, διατηρώντας την ενότητα της Ευρώπης, εξέφρασε ο πρωθυπουργός.

Λίγο πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε έξω από το Μέγαρο Μαξίμου:

Από προχθές το βράδυ η ελληνική κυβέρνηση έχει καταθέσει επισήμως την πρότασή της προς τους θεσμούς, για έναν έντιμο και αμοιβαία επωφελή συμβιβασμό, που θα δώσει ένα τέρμα στην κρίση στην Ευρώπη και βεβαίως θα δώσει την δυνατότητα στην Ελλάδα να ξεφύγει από αυτή την ασφυξία την οικονομική αλλά και περιθώρια ανάκαμψης, θα δώσει τέλος στα σενάρια για Grexit, θα δώσει τέλος στα σενάρια της καταστροφής.

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε πως «μέχρι σήμερα δεν έχουμε πάρει σχόλια πάνω στην πρόταση αλλά ούτε κάποιο άλλο κείμενο, όπως ακούμε από την πλευρά των θεσμικών ετέρων» και είπε:

Χθες βράδυ δέχθηκα πρόσκληση από τον πρόεδρο της Κομισιόν τον κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να μεταβώ στις Βρυξέλλες προκειμένου να συζητήσουμε από κοντά. Με μεγάλη χαρά ανταποκρίθηκα θετικά για να συζητήσουμε πάνω στην πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης, να του εξηγήσω ότι σήμερα όσο ποτέ άλλοτε είναι αναγκαίο οι θεσμοί και κυρίως η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης να προσχωρήσει στον ρεαλισμό πάνω στον οποίο κινείται εδώ και τρεις μήνες η ελληνική κυβέρνηση διαπραγματευόμενη τα δίκαια του ελληνικού λαού προς όφελος μίας ενωμένης Ευρώπης που σήμερα είναι αναγκαία για τους λαούς όσο ποτέ.

«Χρειαζόμαστε την ενότητα, πρέπει να αποφύγουμε την διαίρεση, είμαι βέβαιος ότι η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης θα κάνει αυτό που πρέπει, θα προσχωρήσει στον ρεαλισμό», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν στις Βρυξέλλες ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης, ο Υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης, ενώ στις Βρυξέλες θα ενσωματωθεί στην αποστολή και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για Θέματα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ε. Τσακαλώτος.