Κατηγορηματική ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν πρόκειται να φέρει μια κακή συμφωνία εμφανίστηκε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου μιλώντας στο Mega.

«Ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν πρόκειται να φέρει στο υπουργικό συμβούλιο μία συμφωνία, η οποία μετά δεν θα περάσει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα» τόνισε, σημειώνοντας ότι προφανώ η συμφωνία θα πρέπει να συζητηθεί στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Η κυρία Σβίγκου αναφέρθηκε στο κείμενο με τις προτάσεις που απέστειλε η ελληνική κυβέρνηση στους δανειστές, καλώντας τους ερυωπαίους ηγέτες να κάνουν τα βήματα που οφείλουν, μετά και τις υποχωρήσεις της Ελλάδας:
 

Η κυβέρνηση κατέθεσε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο προς τους θεσμούς. Σ' αυτό περιέχονται οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης, όπως τις έχει παρουσιάσει και ο Πρωθυπουργός στο άρθρο του στη Monde την Κυριακή. Σ' αυτό περιέχονται και οι υποχωρήσεις της ελληνικής κυβέρνησης. Θεωρούμε ότι μέσα από αυτό το κείμενο μπορεί να βρεθεί ένας κοινός τόπος ανάμεσα στην ελληνική πλευρά και τους δανειστές. 

Έχει κάνει η κυβέρνηση πολύ σημαντικά βήματα και αυτήν τη στιγμή είναι στο χέρι των ηγεσιών της Ευρώπης. Δεν είναι απλώς ένα τεχνικό ζήτημα και δεν είναι τεχνικές οι διαφορές. Είναι στο χέρι των πολιτικών ηγεσιών της Ευρώπης να πείσουν ότι θέλουν κι αυτές την πολιτική λύση όπως τη θέλει και η ελληνική κυβέρνηση και ότι θέλουν μία λύση βιώσιμη που δεν θα αναγκάζει τους Έλληνες να βάλουν κι άλλο βαθιά το χέρι στην τσέπη, αλλά θα δίνει ανάσες ανάπτυξης.


Τέλος, αναφέρθηκε στο ζήτημα της αναδιάρθρωσης του χρέους, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση επίμενει σε μια διαφορετική, βιώσιμη λύση για τον ελληνικό λαό, που θα εντάσσει και το ζήτημα της ανάπτυξης.