current views are: 2

3 Ιουνίου 2015
Δημοσίευση10:52

Καμμένος: Οι διαπραγματεύσεις με βάση τη λαϊκή εντολή που έχει δοθεί

Την πεποίθηση ότι οι διαπραγματεύσεις πάνε καλά εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.  

Δημοσίευση 10:52’
αρθρο-newpost

Την πεποίθηση ότι οι διαπραγματεύσεις πάνε καλά εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.  

Την πεποίθηση ότι οι διαπραγματεύσεις πάνε καλά εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.  

«Οι διαπραγματεύσεις πάνε καλά. Θέλω να σας πω ότι οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν με βάση τη λαϊκή εντολή που έχει δοθεί. Ο πρωθυπουργός ο ίδιος έχει αναλάβει τις διαπραγματεύσεις και είμαι βέβαιος ότι θα καταλήξουμε σε συμφωνία προς όφελος του ελληνικού λαού», ανέφερε ο κ. Καμμένος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Σε δηλώσεις του στα Χανιά, ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε και στον σχεδιασμό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την ανάπτυξη των αεροδρομίων της χώρας.

«Θα αναπτυχθούν τα αεροδρόμια τα στρατιωτικά, ξεχωριστά από τα πολιτικά αεροδρόμια. Ο σκοπός μας είναι καταρχάς να ενισχυθούν οι μονάδες της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας -οι Νατοϊκές εγκαταστάσεις που υπάρχουν στη Σούδα παραμένουν και επεκτείνονται.

Η πρόταση της Ελλάδος προς το ΝΑΤΟ και τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι οποιαδήποτε δραστηριότητα αεροπορική που είναι στη Σούδα για να διευκολύνει την κάθοδο των τουριστικών αεροσκαφών, και να μπορέσουν να υπάρχουν και μεγαλύτεροι χώροι στη διάθεση της συμμαχίας να πάνε στην Κάρπαθο.

Αυτή είναι μια πρόταση η οποία θα εξεταστεί στα επόμενα υπουργικά συμβούλια».

Για το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου Χανίων ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι πάγια θέση, δική του και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, είναι ότι «το αεροδρόμιο των Χανίων δεν μπορεί να αποκρατικοποιηθεί, έχει ένα πενταετές πρόγραμμα χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση που απαγορεύει την ιδιωτικοποίηση του», ενώ επισήμανε την ανάγκη η Κρήτη να αποκτήσει ένα μεγάλο σύγχρονο αεροδρόμιο.

Το πρωί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε το δημαρχείο Πλατανιά και συζήτησε με τον δήμαρχο Γιάννη Μαλανδράκη τρόπους αξιοποίησης από την τοπική κοινωνία του αεροδρομίου Μάλεμε, ενώ κατευθυνόμενος προς την Κάνδανο επισκέφθηκε και το πάρκο θυμάτων τροχαίων δυστυχημάτων στη θέση « Νερατζιά».


σχετικα αρθρα