Μόλις υπάρξει το τελικό κείμενο, θα συνεδριάσουν και όλα τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ο Τάσος Κορωνάκης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9.84», ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση εργάζεται για δοθεί λύση εντός των πλαισίων της λαϊκής εντολής και αν οι Eυρωπαίοι εταίροι δεν προτίθενται να σεβαστούν αυτή τη λαϊκή εντολή, τότε ο λόγος θα δοθεί ξανά στον ελληνικό λαό.

«Όλα τα όργανα θα συνεδριάσουν μόλις υπάρξει το τελικό κείμενο. Είναι κάτι που έχουμε πει ξανά και ξανά. Καταλαβαίνω απολύτως την ανησυχία των βουλευτών και το αίτημα για ενημέρωση», ανέφερε ο κ. Κορωνάκης και προσέθεσε πως «ήδη το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας έχει αποφασίσει, ότι μόλις έχουμε κάποια οριστικοποίηση του κειμένου θα υπάρξει συνεδρίαση».

Οποτεδήποτε οριστικοποιηθεί το κείμενο που θα πλησιάζει σε συμφωνία, τότε θα ξανασυνεδριάσουν τα όργανα. Έχουμε ένα κόμμα φορέα δημοκρατίας, τόνισε.

Ως προς την απαιτούμενη πλειοψηφία για την έγκριση της συμφωνίας, ο κ. Κορωνάκης είπε:

Θεωρώ ότι η συμφωνία που θα έρθει θα είναι εντός των αποφάσεων του κόμματος και θα μπορεί να ψηφιστεί από τα όργανα του κόμματος και τις κοινοβουλευτικές ομάδες ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αλλά θα είμαι πολύ καθαρός, αυτή η κυβέρνηση δεν είναι μια κυβέρνηση που στηρίζεται από διάφορα κόμματα, αυτός ο πρωθυπουργός δεν είναι ένας πρωθυπουργός που στηρίζεται από διάφορες πολιτικές δυνάμεις. Είναι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που έχει πάρει μια συγκεκριμένη εντολή. Στηρίζεται από τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και με βάση αυτή την στήριξη πορεύεται. Είναι σαφές, ότι οποιαδήποτε συμφωνία θα καθορίζει το μέλλον της χώρας για τα επόμενα χρόνια και θα λάβει αυτή η κυβέρνηση, θα πρέπει να στηριχτεί από τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Τίποτα παραπάνω και τίποτα λιγότερο.