«Η πρόταση των τριών θεσμών θα είναι για μας η σημαντική βάση διαπραγμάτευσης», δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Γιέγκερ, εκτιμώντας ωστόσο ότι, αν και δεν  έχει δει την ελληνική πρόταση, «δεν θα είναι η τελευταία λύση του προβλήματος». 

«Δεν έχω δει το ελληνικό κείμενο. Εάν, όμως, λάβω υπόψη το τι υπάρχει από σχόλια και περιγραφές από κυβερνητικές πηγές στην Αθήνα, τότε έχω την εντύπωση ότι αυτή η λίστα δεν πρόκειται να είναι η τελευταία λύση του προβλήματος» δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Σημείωσε, πάντως, ότι το Βερολίνο εξεπλάγη από την ελληνική πρόταση, καθώς -όπως είπε- «περιμέναμε εδώ και μήνες συγκεκριμένες και λεπτομερείς ελληνικές προτάσεις».

Ο εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε συνέχισε:

Αλλά αυτό δεν είναι και τόσο σημαντικό, διότι γνωρίζετε ότι την Δευτέρα - λόγω του γεγονότος ότι η Ελλάδα εδώ και μήνες δεν παρουσίαζε τίποτα - οι τρεις θεσμοί συνεννοήθηκαν να υποβάλουν μια δική τους πρόταση. Αυτές οι συζητήσεις διεξάγονται και η πρόταση των τριών θεσμών θα είναι για εμάς η σημαντική βάση των συζητήσεων.