current views are: 2

3 Ιουνίου 2015
Δημοσίευση12:44

Μέρκελ-Ολάντ «ξεκλειδώνουν» τη συμφωνία – Ο Σόιμπλε τορπιλίζει τις προσπάθειες

«Οι ευρωπαίοι ηγέτες εργάζονται με κατεπείγουσες διαδικασίες για την Ελλάδα», δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ.

Δημοσίευση 12:44’
αρθρο-newpost

«Οι ευρωπαίοι ηγέτες εργάζονται με κατεπείγουσες διαδικασίες για την Ελλάδα», δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ.

«Οι ευρωπαίοι ηγέτες εργάζονται με κατεπείγουσες διαδικασίες για την Ελλάδα», δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ, ενώ από την πλευρά του ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η ελληνική κρίση μπορεί να επιλυθεί τις επόμενες ημέρες ή ώρες». 

Την ίδια ώρα, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ρίχνει για μια ακόμη φορά λάθη στη φωτιά, δηλώνοντας ανικανοποίητος και σχολιάζοντας ότι «η ελληνική πρόταση δεν δικαιολογεί αισιοδοξία για συμφωνία». 

Η Γερμανίδα Καγκελάριος, σε δηλώσεις της μετά τη συνάντησή της με τον αιγύπτιο πρόεδρο,  τόνισε ότι στόχος όλων είναι να επιτευχθεί σύντομα μια συμφωνία με την Αθήνα.

Η κυρία Μέρκελ ανέφερε ότι η Ελλάδα και οι θεσμοί δουλεύουν για μια λύση, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι στόχος η εύρεση λύσης σε καθορισμένο χρονικό πλαίσιο και με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί.

Από την πλευρά του ο γάλλος Πρόεδρος δήλωσε σήμερα ότι «η ελληνική λύση πρέπει να σέβεται τους Έλληνες και τους κανόνες της ΕΕ» και πρόσθεσε:

Το να ζητάς πολλά από την Ελλάδα, θα απέτρεπε την επιστροφή στην ανάπτυξη, ενώ το να ζητάς  λίγα θα είχε επίδραση σε όλη την Ευρωζώνη.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ο πρωθυπουργός αναμένεται να μιλήσει με Άνγκελα Μέρκελ και Φρανσουά Ολάντ, εντός των επόμενων ωρών.

Ο Σόιμπλε… τορπιλίζει

Στον αντίποδα και πάλι βρίσκεται ο γερμανός ΥΠΟΙΚ, την ώρα που οι ευρωπαίοι ηγέτες διατηρούν τις ισορροπίες και στοχεύουν σε μια συμφωνία το συντομότερο. Η πρώτη εντύπωση από τη λίστα μεταρρυθμίσεων της Ελλάδας επιβεβαιώνουν την άποψη ότι οι συνομιλίες δεν θα ολοκληρωθούν σύντομα, δήλωσε ο γερμανός ΥΠΟΙΚ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Ο κ. Σόιμπλε πρόσθεσε ότι οι προτάσεις της Ελλάδας δεν δικαιολογούν αισιοδοξία για την πρόοδο.

«Δεν έχω πληροφορίες ότι έχει αλλάξει ο,τιδήποτε σημαντικό σε όρους ουσίας», δήλωσε στη διάρκεια εκδήλωσης στο Βερολίνο.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Γιέγκερ, τόνισε ότι βάση της διαπραγμάτευσης θα είναι η πρόταση των τριών θεσμών.

Μάλιστα, ο ίδιος σημείωσε ότι το Βερολίνο εξεπλάγη από την ελληνική πρόταση, καθώς «περιμέναμε εδώ και μήνες συγκεκριμένες και λεπτομερείς ελληνικές προτάσεις».

 


σχετικα αρθρα