Ο κ. Τσίπρας πρέπει να γυρίσει από τις Βρυξέλλες με συμφωνία, τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος βρίσκεται στο Ηράκλειο. 

«Η πραγματική οικονομία δεν αντέχει άλλο αυτήν την αστάθεια», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης που ευχήθηκε η συμφωνία να είναι όσο το δυνατόν καλύτερη για τη χώρα. Πρόσθεσε ωστόσο ότι «εμείς ως Νέα Δημοκρατία επιφυλασσόμαστε να δούμε τη συμφωνία, να την αξιολογήσουμε, αλλά έχουμε πει ότι οποιαδήποτε συμφωνία είναι καλύτερη από μη συμφωνία».

Ο ίδιος σημείωσε ότι «είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε πολιτική που αυξάνει φόρους για να χρηματοδοτήσει ένα μεγαλύτερο κράτος, δεν θέλουμε να δούμε αύξηση του ΦΠΑ για να επαναπροσλαμβάνονται δημόσιοι υπάλληλοι», συμπληρώνοντας ότι σε αυτές τις πολιτικές θα είμαστε κάθετα αντίθετοι, αλλά κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει την ανάγκη συμφωνίας.

Ακόμη εκτίμησε ότι ο ελληνικός λαός θα κατάλαβε ότι οι ελπίδες που επενδύθηκαν στον κ. Τσίπρα «θα διαψευστούν και η επιστροφή του στο ρεαλισμό θα ακυρώσει όλες τις προεκλογικές δεσμεύσεις με τις οποίες το κόμμα αυτό εκλέχθηκε».

Επίσης ο κ. Μητσοτάκης απαντώντας σε ερώτηση για την επικείμενη Εθνική Συνδιάσκεψη της ΝΔ ανέφερε:

Η Συνδιάσκεψη θα είναι ένα βήμα, αλλά δεν θα είναι το μόνο βήμα.

Και σημείωσε πως η ΝΔ θα οδηγηθεί επίσης σε ένα Συνέδριο στο οποίο θα πρέπει να συζητηθούν όλα τα θέματα.

Τέλος ανέφερε ότι το σημαντικότερο ζήτημα στη ΝΔ δεν είναι θέμα προσώπου,αλλά θέμα ιδεολογικού προσανατολισμού.