Νέo αυστηρό μήνυμα προς την Αθήνα στέλνει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών,  Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ στις Βρυξέλλες.

Η πρώτη εντύπωση από τη λίστα μεταρρυθμίσεων της Ελλάδας επιβεβαιώνουν την άποψη ότι οι συνομιλίες δεν θα ολοκληρωθούν σύντομα, δήλωσε ο γερμανός ΥΠΟΙΚ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Ο κ. Σόιμπλε πρόσθεσε ότι οι προτάσεις της Ελλάδας δεν δικαιολογούν αισιοδοξία για την πρόοδο.

«Δεν έχω πληροφορίες ότι έχει αλλάξει ο,τιδήποτε σημαντικό σε όρους ουσίας», δήλωσε στη διάρκεια εκδήλωσης στο Βερολίνο.

Νωρίτερα, σύμφωνα με συνέντευξη που παραχώρησε στο οικονομικό περιοδικό Wirtschaftswoche, τόνισε πως είχε προειδοποιήσει τον έλληνα πρωθυπουργό πως οι εύκολες υποσχέσεις δεν οδηγούν πουθενά. «Η Ευρώπη βασίζεται στον αλληλοσεβασμό. Πρέπει κανείς να δρα λογικά, αυτό καθιστά τις τρέχουσες διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα τόσο εξαντλητικές (…) Ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις τελευταίες εκλογές λέγοντας στους Έλληνες ότι υπάρχει ένας πιο εύκολος δρόμος να παραμείνουν στο ευρώ χωρίς μεγάλες προσπάθειες για μεταρρυθμίσεις, οι οποίες όμως είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας. Ίσως δεν θα έπρεπε να έχουν γίνει αυτές οι υποσχέσεις. Ακόμη και πριν από τις εκλογές είχα συμβουλεύσει τον τωρινό πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να μην δίνει τέτοιες υποσχέσεις» σημείωσε.