Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε ότι θα μιλήσει τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα και με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ εντός των επόμενων ωρών, πριν από τη συνάντηση που θα έχει ο Έλληνας πρωθυπουργός στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

«Θα μιλήσω αμέσως στο τηλέφωνο με τον Τσίπρα, καθώς και με την κυρία Μέρκελ» είπε ο κ. Ολάντ στο Γαλλικό Πρακτορείο όταν ρωτήθηκε για τον κίνδυνο να μην ληφθεί καμία απόφαση κατά τη συνάντηση που θα έχει ο πρωθυπουργός της Ελλάδας με τον κ. Γιούνκερ.

Λίγες ώρες νωρίτερα, κ. Ολάντ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η ελληνική κρίση μπορεί να επιλυθεί τις επόμενες ημέρες ή ώρες». Ο γάλλος πρόεδρος δήλωσε σήμερα ότι «η ελληνική λύση πρέπει να σέβεται τους Έλληνες και τους κανόνες της ΕΕ» και πρόσθεσε: 

Το να ζητάς πολλά από την Ελλάδα, θα απέτρεπε την επιστροφή στην ανάπτυξη, ενώ το να ζητάς  λίγα θα είχε επίδραση σε όλη την Ευρωζώνη.

«Οι ευρωπαίοι ηγέτες εργάζονται με κατεπείγουσες διαδικασίες για την Ελλάδα», δήλωσε η καγκελάριος Μέρκελ, μετά τη συνάντησή της με τον αιγύπτιο πρόεδρο και τόνισε ότι στόχος όλων είναι να επιτευχθεί σύντομα μια συμφωνία με την Αθήνα. 

Η κυρία Μέρκελ ανέφερε ότι η Ελλάδα και οι θεσμοί δουλεύουν για μια λύση, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι στόχος η εύρεση λύσης σε καθορισμένο χρονικό πλαίσιο και με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί.