current views are: 1

3 Ιουνίου 2015
Δημοσίευση16:17

Νύχτα – θρίλερ στις Βρυξέλλες: Ολοκληρώθηκε το δείπνο εργασίας Τσίπρα – Γιουνκέρ

Στις Βρυξέλλες στρέφονται τα βλέμματα όλης της Ευρώπης και των διεθνών πιστωτών.

Δημοσίευση 16:17’
αρθρο-newpost

Στις Βρυξέλλες στρέφονται τα βλέμματα όλης της Ευρώπης και των διεθνών πιστωτών.

Πάνω από τέσσερις ώρες κράτησε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και το δείπνο εργασίας με τη συμμετοχή και του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, ο πρόεδρος του Eurogroup έδωσε το παρών στο δείπνο ως παρατηρητής και σε περίπτωση συμφωνίας.

Ταυτόχρονα πληροφορίες που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA πρόσθεσαν ότι παρών ήταν και ο πρόεδρος του EuroWorking Group Τόμας Βίζερ.

Όπως όλα δείχνουν, οι ευρωπαίοι ηγέτες πήραν στα χέρια τους το ελληνικό ζήτημα, έπειτα και από το μήνυμα του κ. Τσίπρα για την ώρα των ευθυνών που έφτασε για την πολιτική ηγεσία της Ε.Ε. διεθνή μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι Μέρκελ και Ολάντ πιέζουν προς μια πολιτική συμφωνία, παρά τις αντιδράσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. 

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του γάλλου προέδρου ο οποίος είπε ότι «η ελληνική κρίση μπορεί να επιλυθεί τις επόμενες ημέρες ή ώρες», ενώ και η γερμανίδα Καγκελάριος έδειξε τις προθέσεις της λέγοντας ότι «οι ευρωπαίοι ηγέτες εργάζονται με κατεπείγουσες διαδικασίες για την Ελλάδα».

Οι κ.κ. Τσίπρας, Μέρκελ και Ολάντ είχαν σήμερα τηλεδιάσκεψη, πριν από τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον κ. Γιούνκερ, κίνηση ενδεικτική της κρισιμότητας της κατάστασης για την εξεύρεση λύσης. 

Την ίδια ώρα σύμφωνα με πληροφορίες, οι δανειστές ζητούν δύο συντελεστές ΦΠΑ 11% και πάνω από 20%, ενώ ανάμεσα σε άλλα θέματα που βάζουν στο τραπέζι είναι η κατάργηση του ΕΚΑΣ και η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ.

Live bloging*

 


σχετικα αρθρα