Ως μονόδρομο χαρακτήρισε τις εκλογές ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος μιλώντας το πρωί στον Γιώργο Παπαδάκη ο οποίος επισήμανε ότι τα προτεινόμενα μέτρα δεν περνάνε από την Βουλή. 

«Είναι μονόδρομος να ερωτηθεί ο λαός... Είναι σκηνικό απόλυτου αδιεξόδου... Ή συνεχίζουμε σε αδιέξοδες διαπραγματεύσεις,  ή ρωτάμε τον λαό πού πρέπει να πάμε... Όχι ερώτηση "ευρώ ή δραχμή" αυτό θα ήταν μια τραγωδία» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Μάλιστα ο κ. Μητρόπουλος χαρακτήρισε τα προτεινόμενα μέτρα ως «σχέδιο εξώθησης από τις διαπραγματεύσεις και πολεμικό ανακοινωθέν» και είπε χαρακτηριστικά: 

«Είναι το χειρότερο, αντικοινωνικότερο σχέδιο που έχει προταθεί ποτέ σε λαό, δεν μπορεί να εφαρμοστεί από αυτά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να περάσει το σχέδιο από Κοινοβουλευτική Ομάδα, δεν θα το προτείνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Δεν υπάρχει στοιχείο σύμπτωσης, ο Τσίπρας αγωνιωδώς ζητάει διέξοδο αυτοί επιμένουν στην εκτεταμένη εφαρμογή του προγράμματος». 

Ο κ. Μητρόπουλος άφησε δε αιχμές για τη συμφωνία του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, χαρακτηρίζοντας το σχέδιο κειμένου ως «νομοτελειακή εξέλιξη όσων δυστυχώς αποφασίστηκαν στις 20 Φλεβάρη και δέσμευσαν τη χώρα μας. Η στάση των δανειστών είναι γραμμή εμμονής στη συμφωνία της 20ης Φλεβάρη, σε ένα κακό κείμενο.»