Στο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται από το μεσημέρι ο πρωθυπουργός ο οποίος επέστρεψε από τις Βρυξέλλες μετά τη συνάντηση με τον Ζαν Κλοντ Γιουνκερ. 

Ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές θα έχει σειρά διαβουλεύσεων με κυβερνητικά στελέχη, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχε οριστεί συνεδρίαση του κυβερνητικού ή του υπουργικού συμβουλίου. Σε εξέλιξη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και το υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη. Το παρών δίνει και ο αντιπροεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η κυβέρνηση δεν είναι ικανοποιημένη από τις προτάσεις των πιστωτών, κάτι που εξέφρασε και ο πρωθυπουργός στη μεταμεσονύκτια δήλωσή του στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να  εξετάσει με υπουργούς και τεχνοκράτες τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης, αλλά και θα σχεδιαστεί η διαπραγματευτική στάση της κυβέρνησης ενόψει νέων συναντήσεων, ίσως και πάλι στις Βρυξέλλες.

Δεν αποκλείεται μάλιστα να συνεδριάσει και η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου τα μέλη της να ενημερωθούν από την κυβέρνηση για τις τελευταίες εξελίξεις.