Νέα σύνοδος σε ανώτατο επίπεδο αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες για να βρεθεί μια συμφωνία για την αποδέσμευση της οικονομικής βοήθειας προς την Αθήνα, έγινε γνωστό από πολλές ευρωπαϊκές πηγές. 

«Πρόκειται να γίνει την Παρασκευή», δήλωσε μια ευρωπαϊκή πηγή που γνωρίζει το θέμα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι πρέπει να περιμένει κανείς και πάλι μια μακρά νύχτα διαπραγματεύσεωνΗ συνάντηση, ωστόσο, μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο, καθώς ο έλληνας Πρωθυπουργός συγκάλεσε προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή.

Θα υπάρξει «πιθανόν μια νέα συνάντηση αύριο το βράδυ, αλλά αυτό μένει να επιβεβαιωθεί», δήλωσε μια άλλη ευρωπαϊκή πηγή που πρόσκειται στις συνομιλίες. «Είναι πιθανόν», δήλωσε μια άλλη πηγή.

Το Γαλλικό Πρακτορείο σημειώνει πως στη σύνοδο αυτή θεωρείται σίγουρο ότι θα συμμετάσχουν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Μέχρι στιγμής από το Μέγαρο Μαξίμου σημειώνουν ότι δεν υπάρχει επίσημη πρόκληση και ξεκαθαρίζουν ότι σε κάθε περίπτωση βάση συζήτησης για την Ελλάδα αποτελεί η ελληνική πρόταση. 

Ο κ. Γιούνκερ, από την πλευρά του, ανέφερε ότι «πρέπει να προετοιμάσουμε τον νέο γύρο συνομιλιών». Σημειώνεται ότι ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς επιβεβαίωσε ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής θα έχει νέα συνάντηση με τον έλληνα πρωθυπουργό, χωρίς να προσδιορίσει το εάν αυτό θα γίνει αύριο.