Αισιόδοξος ότι θα επιτευχθεί συμφωνία με τους δανειστές δήλωσε ο Παναγιώτης Σγουρίδης, σημειώνοντας ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν πρόκειται να ψηφίσουν νέο Μνημόνιο.

Τόνισε, επίσης, ότι «μια επώδυνη συμφωνία θα πρέπει να αναβαπτιστεί στη λαϊκή θέληση», δείχνοντας το δρόμο των εκλογών ή του δημοψηφίσματος.

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουμε ξεκαθαρίσει ότι νέο Μνημόνιο δεν ψηφίζουμε» τόνισε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο οποίος πάντως δήλωσε αισιόδοξος για τη θετική έκβαση των συνομιλιών. Σημείωσε ότι «όσο φτάνουμε προς το τέλος της διαπραγμάτευσης, οι στάσεις και των δύο πλευρών θα σκληραίνουν».

Στο περιθώριο της συνάντησης που είχε στην Κοζάνη με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη, ο κ. Σγουρίδης τόνισε:

Σίγουρα μια συμφωνία, η οποία έχει προοπτική ανάπτυξης, μια συμφωνία η οποία θα είναι πακέτο, με την έννοια ότι δίνει λύση στο χρέος, είναι μια συμφωνία την οποία εμείς θα ψηφίσουμε.Όταν κάνεις διαπραγμάτευση δεν μπορείς να τα έχεις μονά- ζυγά δικά σου. 

Σε ερώτηση, αν υπάρχει το ενδεχόμενο εκλογών, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης απάντησε ότι «οι εκλογές πάντα είναι μια διέξοδος στη Δημοκρατία. Σίγουρα, μια επώδυνη συμφωνία θα πρέπει να αναβαπτιστεί στη λαϊκή θέληση».

Κατά την επίσκεψή του στην Πτολεμαΐδα, ο κ. Σγουρίδης αναφέρθηκε στην ΠΓΔΜ και είπε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση το γειτονικό κράτος να αποκτήσει ποτέ την ονομασία της Μακεδονίας».