current views are: 3

4 Ιουνίου 2015
Δημοσίευση12:51

Reuters: Η λίστα μέτρων των δανειστών για να αποδεσμεύσουν 10,9 δισ. ευρώ

To ποσό των 10,9 δισ. ευρώ, είναι διατεθειμένοι να δώσουν οι δανειστές στην Αθήνα με αντάλλαγμα αύξη στο ΦΠΑ και περικοπές στις συντάξεις.

Δημοσίευση 12:51’
αρθρο-newpost

To ποσό των 10,9 δισ. ευρώ, είναι διατεθειμένοι να δώσουν οι δανειστές στην Αθήνα με αντάλλαγμα αύξη στο ΦΠΑ και περικοπές στις συντάξεις.

To ποσό των 10,9 δισ. ευρώ, είναι διατεθειμένοι να δώσουν οι δανειστές στην Αθήνα με αντάλλαγμα αύξηση στο ΦΠΑ και περικοπές στις συντάξεις.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters οι πιστωτές ζητούν από την Αθήνα αύξηση ΦΠΑ σε ποσοστό 1% του ΑΕΠ, περικοπές στις συντάξεις, επίσης 1% του ΑΕΠ. Αυτό σημαίνει ότι ζητούν έσοδα 1,8 δισ. αντίστοιχα, ανεβάζοντας τα μέτρα στα 3,6 δισ. περίπου.

Παράλληλα, ζητούν από την Αθήνα να μην κάνει πίσω στη μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού ή να κάνουν μονομερείς ενέργειες σε εργασιακά θέματα.

Σύμφωνα με τις πηγές που επικαλείτει το πρακτορείο, θα ζητηθεί από την Ελλάδα να εξοικονομήσει 800 εκατ. ευρώ καταργώντας το ΕΚΑΣ από το 2016, ενώ θα υπάρξει αίτημα για δέσμευση της Αθήνας να προωθήσει την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, των ΕΛΠΕ, του Ελληνικού, των μεγάλων λιμανιών, του ΟΤΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Εάν η συμφωνία γίνει δεκτή, ΕΕ και ΔΝΤ θα «ξεκλειδώσει» 10,9 δισ. ευρώ από τον EFSF για να καλύψει τις ανάγκες της Ελλάδας τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, σύμφωνα με το πρακτορείο.


σχετικα αρθρα