Αίτημα για ομαδοποίηση των δόσεων προς το ΔΝΤ κατέθεσε η Τράπεζα της Ελλάδοςώστε να καταβληθούν όλες μαζί στο τέλος Ιουνίου. 

Η Ελλάδα υπέβαλε αίτημα να συγκεντρωθούν οι τέσσερις δόσεις προς το Ταμείο σε μία και να καταβληθούν όλες μαζί, ύψους 1,6 δισ. ευρώ.  Υπενθυμίζεται ότι η Αθήνα έπρεπε να πληρώσει στο ΔΝΤ τη δόση των 306 εκατ. ευρώ, στις 12 Ιουνίου 336 εκατ. ευρώ, 16 Ιουνίου 570 εκατ. ευρώ και στις 19 Ιουνίου 342 εκατ. ευρώ.  

Θετική απάντηση από την Ουάσινγκτον

Δεκτό έγινε το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης από το ΔΝΤ, το οποίο συμφώνησε να πληρωθούν και οι τέσσερις δόσεις στις 30 Ιουνίου, οπότε και λήγει το τρέχον πρόγραμμα.

Σε ανακοίνωσή του, ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Τζέρι Ράις αναφέρει ότι:

Οι ελληνικές αρχές ενημέρωσαν σήμερα το Ταμείο ότι επιθυμούν ομαδοποίηση των δόσεων, οι οποίες με βάση το τρέχον πρόγραμμα λήγουν στις 30 Ιουνίου.

Σύμφωνα με απόφαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου που υιοθετήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1970, τα κράτη-μέλη μπορούν να ζητήσουν να συνδυάσουν πολλαπλές κύριες πληρωμές μέσα σε έναν μήνα, ημερολογιακά (πληρωμές τόκων δεν μπορούν να συμπεριληφθούν στο πακέτο).

Η απόφαση επρόκειτο να αντιμετωπίσει τη διοικητική δυσκολία της πραγματοποίησης πολλών δόσεων σε σύντομο χρονικό διάστημα.