Στο ενδεχόμενο τρίτης παράτασης του ελληνικού προγράμματος αναφέρονται η εφημερίδα Die Welt και το πρακτορείο Reuters, στον απόηχο των άκαρπων διαβουλεύσεων του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ την Τετάρτη στις Βρυξέλλες. 

Όπως αναφέρει η Die Welt, επικαλούμενη πηγές με γνώση της διαπραγμάτευσης, το πακέτο διάσωσης που λήγει τον Ιούνιο, εξετάζεται να παραταθεί έως και το Φθινόπωρο. «Τεχνικά αυτό το βήμα είναι απαραίτητο. Δεν υπάρχει άλλη πιθανότητα να βγάλει η Ελλάδα το καλοκαίρι», αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι στην εφημερίδα.

Οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν ότι είναι πιθανό να χρησιμοποιηθούν για την παράταση του προγράμματος τα 10,9 δισ. του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ενώ σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ιδέα αυτή συζητείται εδώ και κάποιους μήνες.

«Παρότι τίποτα δεν έχει αποφασιστεί» αναφέρει άλλη πηγή στην Die Welt, «το σενάριο αυτό προκρίνεται από την ΕΚΤ και κάποιους συμμετέχοντες στο Eurogroup».  

Σε αυτό το ενδεχόμενο στέκεται και το πρακτορείο Reuters το οποίο επικαλείται αξιωματούχους της Ευρωζώνης.

Σε τηλεδιάσκεψη  που συμμετείχαν οι αξιωματούχοι της Ευρωζώνης δήλωσαν σύμφωνα με το Reuters πως η κατάσταση έχει σοβαρέψει και εκφράστηκαν ανησυχίες ότι μια τρίτη επέκταση του υπάρχοντος προγράμματος μπορεί να χρειαστεί.