Έπειτα από 35 χρόνια χώρα δεν θα πληρώσει δόση του ΔΝΤ.

Αυτό γράφει σήμερα το Bloomberg που αναφέρει πως οι «οι ιθύνοντες του ΔΝΤ χρειάστηκε να πάνε 35 χρόνια πίσω για να θυμηθούν μια αντίστοιχη περίπτωση: μια χώρα να μην πληρώνει μια δόση της προς το ΔΝΤ. Το παιχνίδι της μικροπολιτικής συνεχίζεται αμείωτο».

Την ίδια στιγμή, αναφέρει η ανταπόκριησ, ο Αλέξης Τσίπρας έχει μπροστά του διμέτωπο αγώνα. Στο εσωτερικό, τη συζήτηση στη Βουλή και στο εξωτερικό, την πίεση των δανειστών με την Άνγκελα Μέρκελ να δηλώνει πως απέχουμε ακόμη αρκετά για να βγάλουμε ένα συμπέρασμα.

«Κι όμως, η τρέχουσα φάση της κρίσης στην Ελλάδα πλησιάζει σε κάποια συμπέρασμα, καθώς τα ταμεία αδειάζουν, τα χρήματα λιγοστεύουν, οι μετοχές και τα ομόλογα πριονίστηκαν αυτή την εβδομάδα», αναφέρει το άρθρο που φιλοξενεί και δηλώσεις του Έλληνα καθηγητής Οικονομικών στο Stern School of Business της Ν. Υόρκης, Νίκου Οικονομίδη, ο οποίος αναφέρει: «Η καθυστέρηση στην καταβολή της δόσης προς το ΔΝΤ είναι μια κλιμάκωση στην αντιπαράθεση. Αυξάνει τον κίνδυνο της χρεοκοπίας και του Grexit».