Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης δήλωσε πως η Ελλάδα είχε τα χρήματα για να πληρώσει τη δόση, αλλά αποδέχθηκε μία προσφορά από το ΔΝΤ να ενοποιήσει τέσσερις δόσεις του Ιουνίου σε ένα ενιαίο ποσό 1.6 δισεκ. ευρώ που θα πρέπει να καταβληθεί στο τέλος του μήνα, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να αποδεχθεί τις τελευταίες προτάσεις για μία συμφωνία που τέθηκαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων από τους διεθνείς πιστωτές της, πρόσθεσε. 

"Προσβλέπουμε στην επίτευξη μίας συμφωνίας το ταχύτερο δυνατό", δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Οικονομίας στο BBC Radio, αλλά είπε πως η Ελλάδα δεν θα αποδεχθεί τα προτεινόμενα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής για το 2015 και το 2016.

"Η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να αποδεχθεί αυτές τις νέες προτάσεις που τέθηκαν στο τραπέζι", είπε.

Ερωτηθείς αν η Ελλάδα είναι έτοιμη να φύγει από την ευρωζώνη, ο κ. Σταθάκης δήλωσε πως το κόμμα του, ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει λάβει εντολή από τον ελληνικό λαό να κάνει κάτι τέτοιο.

"Η κυβέρνησή μας έχει την εντολή να παραμείνει στο ευρώ και να εξασφαλίσει μία καλύτερη συμφωνία για να... προσπαθήσει να αλλάξει τους όρους της συμφωνίας που έχουμε με τους Ευρωπαίους εταίρους", είπε. "Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ".