Για λάθη στη διαπραγμάτευση έκανε λόγο ο Αλέκος Καλύβης, προσθέτοντας πως η συμφωνία θα είχε πρόβλημα να περάσει από τη Βουλή, με τα υπάρχοντα στοιχεία.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα Fm», το μέλος της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε:

Έγινε μια πολύ σημαντική προσπάθεια από την πλευρά της κυβέρνησης. Στη συζήτηση που είχε γίνει και για την ενδιάμεση συμφωνία, την «συμφωνία-γέφυρα», από την δική μου πλευρά υπήρχαν διαφωνίες, αλλά σας επαναλαμβάνω ότι αυτό θα κριθεί στο τελικό αποτέλεσμα. Οπωσδήποτε κάποια σφάλματα μπορεί να διακρίνει κανείς. Εγώ θα έλεγα ότι θα μπορούσε να υπάρξει μια άλλη βάση συζήτησης, διότι όταν μπαίνεις σε μέτρα πολιτικής είναι σαν να αποδέχεσαι λίγο έως πολύ το πλαίσιο των δανειστών. Θα φανεί στο τέλος. Υπάρχει ένα ζήτημα: Όταν υπάρχει μια εκκρεμότητα και όταν τραβάει σε χρόνο αυτή η εκκρεμότητα, σε εκείνη τη φάση είναι λογικό να υπάρχουν τέτοια λάθη. Θα φανεί στο τελικό αποτέλεσμα.

Για τη συμφωνία και το αν περνάει από τη Βουλή, ο κ. Καλύβης είπε:

Έχει ξεφύγει από τα όρια μας. Το μόνο που μπορώ να σας απαντήσω είναι ότι εγώ, προσωπικά, θα είχα κάποιο πρόβλημα. Δεν μπορώ να πω για οποιονδήποτε άλλο. Εκτίμηση μου είναι ότι θα υπήρχε ένα πρόβλημα, αλλά αυτό συναρτάται από το συνολικό πακέτο. Ξέρετε, αν η λύση, η οποία θα ερχόταν, θα είχε μέσα το θέμα αναδιάρθρωσης του χρέους ή ένα αναπτυξιακό πακέτο, μια λύση που έδινε προοπτική, αλλιώς θα ήταν διαχειρίσιμο από μια λύση, η οποία σου λέει πάρε αυτά τα μέτρα για να πάρεις την επόμενη δόση και μετά ξανά τα ίδια. Άρα, είναι το συνολικό πακέτο που θα έρθει και όχι μόνο οι επιμέρους ρυθμίσεις που θα υπάρχουν.